På billedet ses Hotel Koldingfjord. PR-foto: Hotel Koldingfjord.

Klar med kandidaterne til Årets Konferencecenter

Fem af de 100 medlemmer af Danske Konferencecentre er nomiret til prisen som Årets Konferencecentre, der uddeles næste måned. Tre af kandidaterne var også på listen sidste år.

Kandidaterne til prisen Årets Konferencecentre kommer efter evalueringer af konferencecentre og deres medarbejdere i de bedømmelser, Danske Konferencecentres partnere skal indsamle hos gæsterne.

Udover at blive analyseret og brugt til at skabe fælles forbedringer i branchen, danner vurderingerne også grundlag for kåringen af Årets Konferencecenter, som sammenslutningen står bag hvert år.

De fem bedste scorende, der er blevet de fem kandidater til årets pris som Årets Konferencecenter, er, nævnt alfabetisk:

Bautahøj Kursuscenter og Hotel (sidste års vinder), Hotel Koldingfjord, der også var blandt de fem nominerende sidste år, Hotel Vejlefjord, Pharmakon Konferencecenter i Hillerød og Severin Kursuscenter ved Middelfart, der også var blandt de fem nominerende sidste år.

Fra asken til ilden
Direktør Marlene H. Sylvester-Hvid fra Danske Konferencecentre, der står bag kåringen, siger i en pressemeddelelse:

”Det er direkte fra asken til ilden for langt størstedelen af danske hoteller og konferencecentre. Corona-nedlukningerne er afløst af ekstrem travlhed, men mange af medarbejderne er væk, og de, der er tilbage, løber stærkt. Derfor er det måske ekstra imponerende at være blandt de fem nominerede til Årets Konferencecenter 2022.”

Selvom coronakrisens nedlukninger og onlinemøder efterhånden er afløst af åbne døre og mennesker, der mødes i virkeligheden, er trængslerne langt fra forbi på de danske hoteller og konferencecentre. For nok er stilhed vendt til travlhed, men de medarbejdere, som i stor stil forlod branchen under corona-nedlukningerne, er langt fra alle vendt tilbage, lyder det fra sammenslutningen Danske Konferencecentre.

Ingen fællesnævnere
”Den ene udfordring har afløst den anden. Det er selvfølgelig positivt, at branchen langt om længe er kommet i gang igen efter at have været afskåret fra både gæster og omsætning. Men mange af vores partnere har enorme udfordringer med at skaffe arbejdskraft,” siger Marlene H- Sylvester-Hvid og tilføjer:

”Udover sublim service og smuk beliggenhed, er der ikke som sådan nogen fællesnævnere for de fem nominerede. De har hver deres forcer. Nogle tager et stort socialt ansvar, nogle arbejder intensivt med bæredygtighed, og flere er gode til at brande sig med en gennemgående og troværdig fortælling om, hvad de tilbyder.”

Årets Konferencecenter kåres på Danske Konferencecentres generalforsamling den 22. april på Marienlyst Strandhotel i Helsingør.

Relaterede artikler:

Ny stilling skal øge omsætning i Bella Center

Konferencecenter klar med afløser for fyret direktør

Stor kongreskæde tilbyder afbestillingsforsikring

Mødebranchen klar til nye tider efter genåbningen

Mødedeltagere vælger bedste konferencecenter