Sådan kan noget af ferieresortet Nordals Resort på nordkysten af Als komme til at se ud. Visualisering: Nordals Resort.

Klar med milliardbeløb til nyt dansk ferieresort

Går alt vel åbner det planlagte Nordals Ferieresort på Als i 2023 med 500 feriehuse, vandpark, observatorium og en masse uden- og indendørs aktiviteter. En investering på 1,3 milliarder kroner.

Pengene til det store projekt på det nordlige Als kommer navnlig fra Danfoss-familien – Danfoss har hovedkvarter på netop Als. Det er Peter Mads Clausen, Bitten & Mads Clausens Fond, samt Bent Jensen fra Linak Holding, der er klar med den nødvendige milliardsum til realiseringen af Nordals Resort. Hertil kommer en investering fra Sønderborg Kommune på over 100 millioner kroner til byggemodning, lokalplan og infrastruktur.

For at byggeriet kan komme i gang skal der først indhentes dispensation til at bygge i et kystbeskyttelsesområde. Det fortæller formand i Bitten & Mads Clausens Fond, Peter Mads Clausen, Bent Jensen, Linak Holding, og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, ifølge JydskeVestkysten.dk

”Vi var i den der visionsgruppe for Nordals, men havde ikke drømt om, at vi skulle investere i et ferieresort. Hver gang vi talte om, hvem der skulle finansiere det, blev der så mærkeligt stille. Vi kunne jo godt se, hvor pilen vendte henad. For mit vedkommende er det fantastisk. Jeg er født og opvokset på Nordals og vil gerne give noget tilbage,” siger Bent Jensen, hvis bedstefar skabte hvad der i dag er virksomheden Linak, der fremstillinger løfteanordninger.

Projekt i kystbeskyttelseszonen
Nordals Ferieresort skal være på 190 hektar og er budgetteret til en investering på 1,3 milliarder kroner. 

Selve projektet har været på tapetet siden 2015, hvor der blev givet tilladelse til ti projekter i Danmark, der får lov at gå ud i kystbeskyttelseszonen, skriver Jydske Vestkysten.

Nordals Ferieresort indeholder 500 feriehuse med et privat sommerhusområde, der kan komme til senere, water park, trætophuse, restauranter, aktiviteter og købmand, strandcafe, observatorium, eco-korridor, indendørs og udendørs aktiviteter, gang- og cykelstier samt søer og grøfter.

Området med Nordals Ferieresort ligger på det nordlige Als mellem Havnbjerg Strand og Karlsminde. ”Nordals Ferieresort er et bæredygtigt resort fuldstændig i pagt med den natur, det er en del af. Det har været opdraget,” siger direktør i Nordals Resort, Niels Feerup.

Relaterede artikler:

Samarbejde skal øge vestkystturisme

Turistchef ser stort potentiale for nyt dansk hotel

Stor tysk hotelkæde får første hotel i Danmark