Håkan Kiendl, chef for betalingsanlægget. Foto: Fokus Øresund.

Klar til nummerpladeaflæsning på Øresundsbron

Testfasen for nummerpladelæsningen er gået godt, så 1. marts åbner Øresundsbron for, at alle kan bruge nummerpladen som betalingsmiddel.

Ifølge Fokus Øresund, der har interviewet Håkan Kiendl, som er chef for betalingsanlægget, går det rigtig fint med projektet om nummerpladeaflæsning, der blandt andet skal afløse de ellers populære BroBizz.

”Vi er godt med, og faktisk lidt foran tidsplanen. Vi lader alle de kunder, som vil, bruge det nye system allerede den 1. marts”, siger han.

”Vi startede med at lancere nummerpladeaflæsning for ansatte og en mindre kundegruppe den 4. december, og det er gået godt. I betalingsanlægget har der været en bane åben i hver retning med nummerpladeaflæsning. Indtil nu har vi haft 9.000 ture med nummerpladeaflæsning i hver retning”.

Erstatter Brokortet
”Nu installeres den nye teknik i samtlige baner, og de sættes i kommerciel drift den 1. marts. Der erstatter vi Brokortet – altså ikke bizzen, men det plastikkort, som tidligere fulgte med bizzen – Derudover kan kunder på motorcykel også anvende nummerpladeaflæsning fra samme dato”.

For at registrere sin nummerplade som betalingsmiddel, skal man logge ind på ’Min Konto’ på hjemmesiden oresundsbron.com. Der klikker man på ’Tilføj nummerplade’. Man kan registrere op til to nummerplader på samme BroPas-aftale.

Fordelen for kunderne ved at betale via nummerpladeaflæsning er, at de ikke længere skal huske at have bizzen i forruden.

Relaterede artikler:

Rekordår for Øresundsbron

Klar med solceller til Øresundsbrons betalingsanlæg

Øresundstog får igen ti minutters drift

x

Læs Også

Stor vækst hos Travelport

Teknologikoncernen Travelport, der har også har reservationssystemerne Galileo og Worldspan, forventer i år en vækst på 40 procent i Norden – blandt andet via en ny stor kontrakt.

Travelport får kontrakt med stort norsk rejsebureau

G Travel, den norske kæde af erhvervsrejsebureauer i Norge og Sverige, indgår omfattende aftale med Travelport, der blandt andet har reservationssystemerne Galileo og Worldspan.

Amadeus øger samarbejde med erhvervsrejsebureau

Reservationssystemet Amadeus og det store globale erhvervsrejsebureau Flight Centre Travel Group skal sammen arbejde med Amadeus' distributionsteknologi.

Dansk møde-app får international pris

Google, Facebook og Spotify modtog, da de endnu var små, samme pris som dansk softwarefirma netop har fået for sin digitale Assistant-app til at gøre afholdelse af møder nemmere.

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

Erhvervsrejsebureauerne American Express Global Business Travel og BCD Travel får via reservationssystemerne Galileo og Worldspan samt Amadeus nye distributionsaftaler med de to flyselskaber om at undgå bookingafgifter.

Droner skal hjælpe med flyinspektioner

Airbus er sidst på året klar med nyt hjælpemiddel i flyselskabernes hangarer. Det nye dronesystem kan reducere tiden på dele af de i dag manuelle inspektioner af flyskroget.