Klar til afstemning om Danish Travel Awards 2016

Vinderne af Danish Travel Award 2015.

Vinderne af Danish Travel Award 2015. Foto: Preben Pathuel

REJSEBRANCHEN: I dag udsendes spørgeskemaet til Danish Travel Awards til modtagerne af standby.dks nyhedsbrev, travel managers hos DBTA og AB Analyses Danmarks-panel. Priserne overrækkes 5. oktober i Cirkusbygningen – indbydelserne er på vej. Der er i år deltagergebyr på 295 kr.

Onsdag den 5. oktober er det igen tid til uddeling af Danish Travel Awards ved den største årlige mingle-aften i den danske rejsebranche. Det er 22. gang, Stand By arrangerer Danish Travel Awards – i år er der 19 priser, nogle er nye, andre er udgået og nogle er vendt tilbage.

Det store show afvikles igen i Cirkusbygningen i København og atter med Cecilie Beck fra TV2 Nyhederne som konferencier. Indbydelserne til over 400 topnavne i rejsebranchen kommer snart med mail. Ud over en god menu og underholdning fra Cirkusbygningens artister, er der også i år sat ekstra tid af til at mingle.

Deltagerbetaling

Normalt inviteres to personer fra rejsebureauer, flyselskaber, hoteller, biludlejer osv. Da Danish Travel Award er meget bekosteligt, har præsidiet i år besluttet sig for en deltagerbetaling på 295 kr. for de indbudte – prisen dækker langtfra kuvertprisen, resten dækkes af sponsorerne af Danish Travel Award.

Der er også i år muligt for de indbudte at invitere f.eks. medarbejdere, leverandører, kunder osv., her koster billetten 850 kr.

Også travel managers stemmer

Rejsebranchen, forretningsrejsende og kunderne/forbrugerne udpeger vinderne. Nogle kategorier vælges kun af forbrugerne via AB Analyses Danmarks-panel, andre kun af rejsebranchen – i nogle kategorier findes vinderen med ligelig deltagelse af både forbrugere og rejsebranchen.

AB Analyses Danmarkspanel har et repræsentativt udsnit af befolkningen målt på alder, uddannelse, beskæftigelse, bopæl osv.

Ved gennemgang af årets kategorier længere nede i denne artikel, kan det ses, hvem der stemmer i de forskellige kategorier.

Som noget nyt stemmer travel managerne i Danish Business Travel Association i flere kategorier – ligeledes, også som noget nyt, uddeles DBTAs Anerkendelsespris ved arrangementet i Cirkusbygningen. DBTA hylder med denne pris en person, virksomhed eller gruppe, som i det forgangne år har gjort særlig forskel for forretningsrejseområdet.

Indbydelserne er på vej

Selve indbydelserne til Danish Travel Awards forventes udsendt på mandag.

Kandidaterne til de enkelte kategorier i Danish Travel Award findes ved afstemning blandt de 12 medlemmer i Præsidiet for Danish Travel Awards. Præsidiet udgøres primært af formændene for en række foreninger i den danske rejsebranche.

Modtagerne af standby.dks nyhedsbrev kan stemme til og med fredag i næste uge, 9. september. Der kan kun stemmes på én kandidat i hver af de 19 kategorier og kun én gang pr. mailadresse/ip-adresse.

Såfremt der registreres mere end én stemme fra samme nyhedsbrevsmodtager (e-mail) bliver disse ikke medregnet. Systemet registrerer også, hvis et nyhedsbrev er sendt til en anden e-mailadresse/ip adresse. Disser stemmer bliver heller ikke medregnet.

Her er årets kategorier ved Danish Travel Awards:

Bedste Charterflyselskab (vælges kun af forbrugerne),

Bedste Charterarrangør (vælges kun af forbrugerne),

Bedste Indenrigsflyselskab i Danmark (vinderen findes ved direkte afstemning under Danish Travel Award),

Bedste Europæiske Flyselskab (vælges af forbrugerne, rejsebranchen og DBTAs travel managers – hver med 1/3 af stemmerne),

Bedste Flyselskab Oversøisk (vælges af forbrugerne, rejsebranchen og forretningsrejsende – hver med 1/3 af stemmerne).

Bedste Ferierejsebureau (vælges kun af forbrugerne),

Bedste Passagerrederi (med trafik til og fra Danmark) – (vælges ligeligt af forbrugerne og rejsebranchen),

Bedste Krydstogtrederi (med skibe til under og over 1.000 passagerer, 2 kategorier, (vælges af forbrugerne og rejsebranchen).

Bedste Turistland i og udenfor Europa (2 kategorier, (vælges af forbrugerne og rejsebranchen),

Bedste Turistbureau med kontor i Danmark (her stemmer kun rejsebranchen).

Bedste hotel i hovedstaden (her stemmer rejsebranchen og DBTA),

Bedste hotel udenfor København (her stemmer rejsebranchen og DBTA),

Bedste hotelkæde i Danmark (her stemmer rejsebranchen og DBTA)

Bedste Biludlejningsselskab (her stemmer rejsebranchen og DBTA).

Bedste Forretningsrejsebureau (her stemmer rejsebranchen og DBTA),

Bedste Business Eventbureau (her stemmer kun rejsebranchen),

Bedste Meetings og Group Travel (ny kategori, her stemmer rejsebranchen og DBTA). Disse to sidste kategorier er nye – med pris til hhv. bedste incomingbureau og bedste arrangør af grupperejser.

Tak til sponsorerne

Uden sponsorer, intet Danish Travel Award; foreløbig har Stand By med tak modtaget tilsagn fra: Avis Biludlejning, Billund Lufthavn, Conferencecare, Cirkusbygningen, Falck Global Assistance, Melia Hotels, Travelport og Trippus Event Solutions.

Sidste års Danish Travel Awards havde disse vindere:

Bedste Biludlejningsselskab: Avis,

Bedste Passagerrederi med trafik mellem udlandet og Danmark: DFDS Seaways,

Bedste krydstogtrederi med skibe til under 1.000 passagerer: Hurtigruten.

Bedste Krydstogtrederi med skibe til over 1.000 gæster: Royal Caribbean.

Bedste Charterflyselskab: SAS.

Bedste Europæiske Flyselskab: SAS.

Bedste Interkontinentale flyselskab: SAS.

Bedste Incoming- og Eventbureau: CWT Meetings & Events.

Bedste Charterrejsebureau: Spies.

Bedste Ferierejsebureau: FDM Travel.

Bedste forretningsrejsebureau: Carlson Wagonlit Travel.

Bedste luksushotel i Danmark: Hotel d’Angleterre (kategorien udgår i år, i stedet stemmes om Bedste Hotel i København og Bedste Hotel udenfor København).

Bedste Hotelkæde i Danmark: (kategorien var ikke med sidste år).

Bedste Turistkontor i Danmark: Tyskland.

Bedste Rejseland i Europa: Italien.

Bedste Rejseland udenfor Europa: USA.