Klar til fremtidens udfordringer

Hvor er vi om 20 år, spurgte Jens Gaardbo her formanden for VisitDanmark, Jens Wittrup Willumsen og direktør Allan Agerholm om. Svaret blæste i vinden. (Foto: Preben Pathuel)

Hvor er vi om 20 år, spurgte Jens Gaardbo her formanden for VisitDanmark, Jens Wittrup Willumsen og direktør Allan Agerholm om. Svaret blæste i vinden. (Foto: Preben Pathuel)

HORESTA: Der var mange smukke ord om fremtiden for de danske hoteller og restauranter, men også bekymringer om, hvorfor Danmark ikke får del i væksten som i andre lande. Det mest klare svar om de næste 20 år kom fra en virkelig ekspert.

Hvordan skal det dog gå med vore hoteller og restauranter i fremtiden? Vi får jo ikke andel i den vækst, der boomer omkring os. Nok går det ganske godt for hotellerne, især i København, og nok kommer der flere tyskere end før til Vesterhavet. Men slet ikke det antal, der burde.

Det lå som underforstået, da Horesta i går samlede 240 medlemmer på Tivoli Congress Center i København til en debat om ”Challenge The Future”, for nu at blive i det globale.

Adm. direktør Katia K. Østergaard lagde stærkt ud: ”Hvornår får vi andel i væksten, og hvordan imødekommer vi fremtidens krav fra turisterne”? Godt spørgsmål.

Senere forsøgte trendspotter Emilie van Hauen sig i et glimrende foredrag, og direktør Flemming Jensen, SAS, understregede, at SAS i hvert fald er klar over, hvilke udfordringer der venter. Om DSB vil han ikke udtale sig, før han er tiltrådt som ny adm. direktør. Inden pausen havde også Jesper Eiby Christensen, marketingdirektør Google for alvor udfordret og berettet om farten netop der.
Bolden var givet op til paneldebat, og Jens Gaardbo fra TV News gjorde som ordstyrere sit bedste for at få nogle konkrete svar. Oven i købet efter, at industriminister Henrik Sass Larsen havde indledt dagen og fået mulighed for at vise andet og mere end den gode vilje.

Da Gaardbo på et vist tidspunkt følte, at nu måtte det hele altså blive lidt mere konkret, udfordrede han panelet (med bl.a. en meget aktuel direktør fra Bella Center Gruppen, Allan Agerholm) med spørgsmålet: Hvordan ser I det hele om 20 år?

Allan Agerholm svarede lynhurtigt: ”Det aner jeg ikke”. Befriende! ”Med den fart, der er på, kan jeg højst se fem-seks år frem,” tilføjede han. Hvis man for blot et år siden havde sagt, at han i dag ville være chef for Crowne Plaza, Bella Center, Bella Sky, Marriott og Forum, havde ingen troet på det.

Dagens mest kontante indlæg kom fra Søren Pape Poulsen, nyvalgt leder for Det Konservative Folkeparti. Hvis han en dag skulle få magt, som han har agt, går turistbranchen en lysende fremtid i møde.