København var sidste år den 15. bedst sælgende destination i Europa hos FlixBus, der i snit har 400.000 daglige forbindelser til over 2.500 destinationer i 30 lande. Pressefoto: Flixbus.

København blandt FlixBus’ Top 20 destinationer

København, Berlin og Paris var sidste år blandt FlixBus’ bedst sælgende rejsemål indenfor Europa, hvor der stoppes i 2.500 byer. Alene i Danmark betjener den tyske mobilitetsudbyder 48 byer.

De grønne Flixbusser er et kendt syn i store dele af Europa – i snit har den europæiske mobilitetsudbyder 400.000 daglige forbindelser til over 2.500 destinationer i 30 i navnlig Europa samt USA.

Gruppen FlixMobility består af to primære varemærker, fjernbusserne hos FlixBus, det betegnes som Europas største fjernbusnetværk, og togene hos FlixTrain, der opereres i samarbejde med private togselskaber. På årsbasis oplyser koncernen, at den transporterer op mod 50 millioner passagerer.

Og ved årsskiftet kom FlixBus med sin Top20 – Global Destination Cities Index Report – over de mest efterspurgte busdestinationer i Europa.

Her var København på 15. pladsen over de FlixBus-destinationer, der blev solgt flest busrejser til og fra.

Top 20-listen fra Flixbus havde sidste år Berlin på førstepladsen fulgt af Paris, München, Hamborg, Prag, Wien, Rom, Frankfurt, Milano, Amsterdam, Bruxelles, Stuttgart, Lyon, Warszawa og som nævnt København som nummer 15.

De fem sidste på Top 20-listen var polske Krakow, tyske Dresden og Köln, Budapest samt polske Wroclaw.

Overraskende placeringer
Ifølge pressemeddelelse fra Flixbus er der flere overraskelser i rangeringen med ”usædvanlige destinationer som Krakow, Dresden og Stuttgart,” heddet det blandt andet.

Alle topdestinationer er forbundet med FlixBus-ruter. For eksempel kører der en FlixBus direkte fra København til Paris, oplyser Flixbus. Busselskabets største destination, Berlin, har forbindelser med Flixbus med stop i 450 byer på vej mod den tyske hovedstad. Der er for eksempel også flere direkte forbindelse fra byer i Danmark.

Alene i Danmark betjener FlixBus foreløbig 48 byer i selskabets danske netværk, der køres i samarbejde med 20 danske vognmænd. FlixBus har kørt indenrigs i Danmark siden foråret 2017.

Grønne tog i Sverige
I år begynder FlixTrain at trafikere to af Sveriges største togstrækninger – fra Stockholm til henholdsvis Malmø og en anden rute fra den svenske hovedstad til Gøteborg – begge ruter får flere stops undervejs.

Men der er ingen planer om at lade FlixTrain rulle ind i Danmark – heller ikke fra Sverige via Danmark til Tyskland, oplyste dets repræsentationskontor i Danmark til STANDBY.dk i oktober sidste år.

Relaterede artikler:

Tysk togselskab vil køre ”grønne tog” i Sverige

600.000 nye passagerer med danske fjernbusser

Stort dansk rejsebureau øger fokus på busrejser