København er et af de 25 udvalgte rejsemål på National Geographics liste Best of the World 2021. Foto via Wonderful Copenhagen: Giuseppe Liverino.

København blandt verdens 25 bedste rejsemål i 2021

Selveste National Geographic har København på Best of the World med 25 unikke rejsemål i 2021. ”Det er glædeligt, at byen får denne synlighed i en tid, hvor turismeerhvervet lider,” siger WoCo.

Københavns busser bliver elektriske, Copenhill (Amager Bakke) leverer ren strøm og rig mulighed for aktiviteter på det grønne tag, og så cykler 60 procent af københavnerne rundt i byen. Det er nogle af de grunde, det ikoniske amerikanske magasin National Geographic nævner i sit valg af København til listen over ”Best of the World 2021.”

”Bæredygtighed er en helt central del af Wonderful Copenhagens arbejde med international eksponering, og det er meget glædeligt, at byen får denne anerkendelse og synlighed i en tid, hvor byens turismeerhverv lider,” siger Tine Kastrup-Misir, kommunikations- og marketingdirektør i Wonderful Copenhagen, i en pressemeddelelse fra WoCo.

Ifølge National Geographic tilbyder listen ”Best of the World 2021” en optimistisk rejse ud til næste års vigtigste destinationer og mest inspirerende historier fordelt på fem kategorier: bæredygtighed, natur, kultur, eventyr og familie.

Derfor elsker vi at rejse
I sit oplæg til de 25 rejsemål, skriver National Geographic, at de alle er 25 utrolige steder til at inspirere til rejser, når dette igen bliver muligt, og til at vise, hvorfor vi elsker at rejse.

Om København skriver National Geographic blandt andet, at byen er en kosmopolitisk hovedstad med bæredygtige løsninger, der betaler sig. Og København har et mål om allerede i 2025 at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

National Geographic får udover CopenHill også nævnt lokaliteter i København som Nyhavn og Rundetårn samt at hovedstaden og resten af Danmark i 2022 er vært for starten af Tour de France.

De 24 andre på listen
De 24 andre rejsemål på Best of the World 2021 er en blanding af byer, landskaber, nationalparker og regioner. Disse er i den rækkefølge de præsenteres i National Geographic:

Katmai National Park i Alaska, den caribiske østat Dominica, Los Glaciares National Park i Argentina, Svaneti Regionen i Georgien, Tulsa i Oklahoma og Pueblo Nations i New Mexico.

Herefter følger øgruppen Guam i Stillehavet, Gyeongju i Sydkorea, Vitoria-Gasteiz i Baskerlandet i Spanien, Tonglu i Kina, Isle Royale i Michigan, Cerrado i Brasilien og Lord Howe Island i Australien.

Yellowknife i canadiske Northwest Territories, Indigenous British Columbia, også i Canada, Space Coast i Florida, England Coast Path i England, Hortobágy i Ungarn og Transylvanien i Rumænien.

De sidste på listen er Denver i Colorado, Alonissos i Grækenland, Gabon i Afrika, New Caledonia i Stillehavet øst for Australien og nord for New Zealand samt Freiburg i Tyskland.

Hele artiklen om de 25 udvalgte rejsemål kan ses via dette link til National Geographic.

Relaterede artikler:

Mange af verdens lande stadig helt lukket for turister

Langsom dansk coronatest forsinkede luksusrejse

Mange variationer for turismen efter coronakrisen