Nogle af verdens rejsemål er begyndt at genåbne for turister, men mange er stadig lukket helt af, viser ny opgørelse. Navnlig i Asien har mange lande grænsebommene nede.
De Forenede Nationer har 193 medlemslande og hvert af disse synes nærmest at have sine egne tilgange til rejser og turisme under coronakrisen. Det viser omfattende opgørelse fra CNN Travel over stadig lukkede lande. Listen var ifølge TV-stationen korrekt da den blev udgivet op til weekenden. Men, understreger CNN, rejsevejledninger kan hele tiden ændre sig.
CNN bevæger sig igennem de stadig lukkede fra kontinent til kontinent. I Afrika er Algeriet, Burundi og Cameroun blandt de stadig lukkede lande for udenlandske turister.
I Asien gælder det blandt andet disse lande, der fortsat ikke accepterer udenlandske turister:
Bhutan i Himalaya, Brunei på Borneo, Burma, Filippinerne, Kina, Hong Kong (selv om Hong Kong netop har åbnet en rejseboble med Singapore), Indien, Indonesien med blandt andet Bali, Japan, næste års vært i Tokyo for de corona-forsinkede sommer olympiske lege i Tokyo, Kasakhstan, Laos, Macao, Malaysia, Mongoliet, Nordkorea, Sri Lanka, Thailand og Vietnam.
I Oceanien omtaler CNN blandt andet, at Australien og New Zealand stadig er lukkede for internationale turister. Det samme er en række kendte østater i Stillehavsregionen.
Europe er både åben og lukket
Store dele af Europa er lukket for almindelige turister under coronakrisen, men for eksempel forretningsrejsende kan komme indenfor. Derfor betragter CNN-listen ikke hele Europa som direkte nedlukket, men understreger, at åbninger og lukninger kan ske med kort varsel.
I Mellemøsten er blandt andet Israel og Saudi-Arabien også fortsat lukket land for turister, viser opgørelsen.
I Nordamerika har Canada lukket meget af for internationale turister, men USA svinger mere. Der er også store forskelle mellem landene i Caribien, mens Chile og Uruguay placeres på listen over de mest lukkede lande i Sydamerika.
Relaterede artikler:
Nye rejsevejledninger: Faldende smittetal i syv lande