København set lidt fra oven. Hovedstaden bliver til november værtsby for OL-kongressen Smart Cities & Sport Summit. Pressefoto for Wonderful Copenhagen: Thomas Rousing.

København bliver vært for særlig OL-kongres

Til november skal København huse kongressen Smart Cities & Sport Summit. Den er normalt kun i kommende eller tidligere OL-værtsbyer, men der gøres en undtagelse med København.

København har vundet værtskabet til en stor sport- og eventkongres, Smart Cities & Sport Summit. Det er et vigtigt skridt på vejen mod at tiltrække fremtidens store events, og vise omverden hvad hovedstaden og Danmark kan tilbyde som vært på dette område.

Det skriver Københavns Kommune, Dansk Idrætsforbund, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

WoCo oplyser til STANDBY.DK, at Smart Cities & Sport Summit fra den 22. til den 24. november på Copenhagen Marriott Hotel forventes at få cirka 400 delegerede.

Normalt er det kun kommende eller tidligere OL-værtsbyer, der får lov at være vært for Smart Cities & Sport Summit, men der bliver gjort en undtagelse for Danmarks hovedstad. Det er første gang, at kongressen skal afvikles i en ikke-olympisk værtsby, tidligere som kommende, oplyses det.

København tilbyder særlige rammer for sine aktive borgere, som ikke findes i mange andre storbyer. Det er en af hovedårsagerne til, at sammenslutningen af OL-byer har lagt sin årlige kongres, Smart Cities and Sport Summit, i København, så deltagerne kan lade sig inspirere hovedstaden, står der i pressemeddelelsen.

København har været vært for IOC-kongres
Normalt går kongressen på skift mellem tidligere og kommende OL-værtsbyer og den internationale olympiske komites hovedkvarter i schweiziske Lausanne. København var i 2009 vært for en IOC-kongres, og er derfor blevet taget i betragtning som en undtagelse. Det var ved IOC-kongressen i Bella Center i 2009, at IOC valgte Rio de Janeiro som værtsby for OL i 2016.

Kongressen, der kommer til København om et halvt års tid, Smart Cities & Sport Summit, sætter fokus på idræt i verdens storbyer og hvilke smarte løsninger, der er med til at gøre bylivet mere aktivt.

Blandt Københavns aktiver er, at der kan svømmes i havnen, der er ren luft og sikre rammer for løbere og cyklister, og der bliver bygget kreativt med skibakke og udendørs aktivitetsfaciliteter på toppen af et parkeringshus. Det er nogle af de løsninger, der har gjort det attraktivt for sammenslutningen af olympiske byer at lægge kongressen i hovedstaden.

København skal vises for vigtige beslutningstagere
Kongressen til november forventes at være med deltagelse af vigtige repræsentanter fra internationale forbund, og udgør dermed en unik mulighed for, at vise København frem for vigtige beslutningstagere og lægge fundamentet til nogle af de events, der i fremtiden skal fylde hovedstadens gader, stadions og være med til at sætte fokus på Danmark.

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”Vi glæder os over, at København kan lande Smart Cities & Sport Summit, selvom vi ikke er en OL-by. Det siger noget om den position, hovedstaden har opbygget globalt som værtsby for både kongresser og sportevents og som en by med stort fokus på smart brug af byen og på bæredygtige løsninger.

Og den position skal vi understrege yderligere med værtskabet af kongressen, hvor vi kan eksponere vores hovedstad overfor en lang række centrale organisationer og beslutningstagere.”

Relaterede artikler:

København blandt verdens 25 bedste rejsemål i 2021

OL flyttes til 2021 – danske atleter skulle med SAS

CNN: København blandt verdens bedste badebyer