København er verdens 10. største kongresby

kongresHovedstaden træder nu ind i Top 10 over verdens mest benyttede kongresbyer, men er samtidig truet af andre globale storbyer, som tager nye midler i brug i konkurrencen om attraktive kongresgæster.

Det kostede København 30.000 hotelovernatninger og næsten 100 millioner kroner i omsætning, da byen i sidste øjeblik tabte værtskabet for en energikongres med 5.000 deltagere, der skulle være her i seks dage. Lige inden aftalen var på plads, bød en anden storby ind med konkret økonomisk støtte til aktiviteter i forbindelse med kongressen.

Den internationale kongres-organisation ICCA står bag Top 10 listen over verdens kongresbyer, som konkurrerer vildt om kongresserne med midler som direkte økonomiske bidrag til eks. gratis offentlig transport til de delegerede, hvis de vælger deres by som vært.

“Hvis København skal fastholde sin position, kræver det mere af alle – såvel offentlige som private parter. Der er flere hundrede byer i verden, der er større end København, så vores plads mellem de 10 største kongresbyer kommer ikke gratis,” siger Charlotte Mark, adm. direktør for Microsoft Development Center Copenhagen, som også er formand for netværket Meetingplace Wonderful Copenhagen, der samler hovedstadens aktører for møder og kongresser.

“Jeg opfordrer det brede erhvervsliv og politikerne til at sætte sig sammen og se, hvordan vi i fælleskab kan løse denne opgave. Vi må tænke nye veje. Ellers mister vi omsætning og de muligheder for tiltrækning af talenter og investeringer, som de internationale kongresser repræsenterer,” siger Charlotte Mark.

En international kongresgæst bruger i gennemsnit ca. 3.100 kr. i døgnet, så det kan mærkes på omsætningen, når byen taber en stor kongres til konkurrenterne: “Ud over det økonomiske aspekt, kræver arrangørerne i højere grad, at kongresserne kommer ud af mødelokalerne og blander sig med værtsbyen og borgerne i form af outreach-aktiviteter. Det er den aktuelle Women Deliver-kongres i København et godt eksempel på,” siger Charlotte Mark.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.