København får hidtil største Scandic-hotel

Når Scandic Spectrum i 2021 åbner med 632 værelser bliver det største hotel i hele Scandic Hotels-kæden. Det nye giver 200 nye jobs – De kommende år skaber Scandic 700 nye jobs i København og Aarhus.

Scandic Spectrum bygges for en anslået pris af ca. 1,5 milliarder kroner på Kalvebod Brygge i København. Det bliver genbo til Copenhagen Marriott, Danmarks største 5-stjernede hotel med 406 værelser, og nabo til hotelkæden Arp-Hansens 585 værelser store Wakeup-hotel, der åbner næste år.

Ud over de 632 værelser får Spektrum store møde- og konferencefaciliteter, flere restauranter, bageri, barer, et 25 meter langt svømmebassin, fitness, spa og sauna osv. Hotellets samlede areal bliver på ca. 40.000 m2 med parkeringskælder.

På hotellets 7. og øverste etage kommer bl.a. en Skybar med udendørs tagterrasser og udsigt til byen og havnen.

Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic i Danmark, siger til takeoff.dk: ”Vi har arbejdet med projektet et lille års tid med de norske investeringsselskaber, Havfonn og Hathon Holding der skal opføre det, og hvor Scandic bliver lejere. Bagefter skal Scandic så indrette værelser. Det koster 80-100.000 kroner pr. værelse. Hertil kommer omkring de samme udgifter til restauranter, konference osv.”

”Spektrum er et fantastisk spændende projekt, der vil give 200 arbejdspladser når hotellet er klar. Samlet skal Scandic de kommende år ansætte op mod 700 medarbejdere, dels til vores hotel i Kødbyen i København og det udvidede Falkoner-hotel på Frederiksberg, samt vores kommende store hotel på havnen i Aarhus,” siger Jens Mathiesen.

Scandic Spektrum bliver største hotel i hele Scandic-koncernen. Den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser. Det største Scandic-hotel i Danmark er i dag Scandic Copenhagen med 486 værelser.

Det første Scandic hotel åbnede i 1963 – i dag har Nordens største hotelkæde 15.000 ansatte på sine 230 hoteller med omkring 45.000 hotelværelser i drift og under opførelse. ​