ZOO Skyliner rager 81 meter i vejret. (Foto: Mette Hedeager Johansson | Zoologisk Have)

København får nyt udsigtstårn

Zoologisk Have i København vil i den kommende sommer opstille et mobilt udsigtstårn, der får navnet ZOO Skyliner. Tårnet er 81 meter i højden, og vil være blandt de 10 højeste udsigtspunkter i hovedstaden.

Zootårnet i Zoologisk Have i København får sig midlertidigt en storebror, når man fra den  9. juni til den 28. august byder indenfor i ZOO Skyliner, der er et mobilt udsigtstårn, der rager 81 meter op i luften.

Det er er næsten dobbelt så højt som Zootårnet, der har en højde på 43,5 meter. Det vil dog ikke være Københavns højeste udsigtspunkt, da Christiansborg med sine 106 meter i dag er byens højeste bygning indtil det kommende efterår, hvor Pasteurs Tårn i Carlsberg Byen ventes at stå færdig med sine 120 meter i højden.

”På et af de højeste punkter i København placerer vi et 81 meter højt tårn. Det er næsten dobbelt så højt som Zootårnet, og det giver et komplet panorama over hele hovedstaden, det meste af Sjælland, Øresundskysten, Malmö og Sydsverige. Jeg tør godt love, at det bliver en once in a lifetime oplevelse med garanti for sug i maven,” siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør i ZOO.

Attraktion til under 100 kroner
ZOO Skyliner, der kan være med til at kickstarte turismen i hovedstaden, placeres overfor indgangen til Zoologisk Have, og der vil være adgang for havens gæster, men der vil også fra Roskildevej være adgang for gæster, der ikke besøger ZOO.

Den airconditionerede udsigtskabine har plads til 60 passagerer ad gangen, der kommer til at betale 99 kroner for en tur op i højderne. Prisen er dog lidt lavere for børn samt gæster med Zookort.

Indtægterne fra den midlertidige turistattraktion ryger dog ikke alle ned på ZOOs bundlinje. En del af indtægterne skal være med til at finansiere kampen mod krybskytteri i Pilanesberg Nationalpark i Sydafrika, hvor næsehornet er truet af  at blive udslettet af krybskytter, oplyser ZOOs direktør.

Den mobile Skyliner blev bygget i 2013 og drives af tyske Skyliner GmbH. Skylineren har allerede været på besøg i flere tyske byer, men den har også tidligere været forbi Stockholm, Bruxelles, Luxembourg og Wien.

 

Relaterede artikler:

Her er Danmarks største turistattraktioner

Tyskland får verdens højeste turistattraktion i træ

Eventyrlig spadseretur over trækronerne