Sådan kommer toppen af Rhineland Tower K1 efter planen til at se ud, illustration via Tysk Turist Information: Bernd Pieroth.

Tyskland får verdens højeste turistattraktion i træ

I 2024 forventes det 170 meter høje Rhineland Tower K1 at åbne som verdens højeste udsigtstårn i træ, og ifølge initiativtagerne får det blandt andet også verdens højeste tunnel-rutsjebane.

Rhineland Tower K1 er navnet på det kommende 170 meter høje tårn bygget primært af træ, og som bliver 13 meter højere end den berømte domkirke i Köln.

Tårnet opføres ved byen Kerpen syd for Køln i delstaten Nordrhein-Westfalen og vil ligge tæt på Michael Schumachers gokartbane.

Klik for større format.
Rhineland Tower K1 i fuld udstrækning. Illustration via Tysk Turist Information: Bernd Pieroth.

”Ambitionerne fra investoren og iværksætter Bernd Pieroth og byrådet i Kerpen er skyhøje. Alle sejl er sat for at skabe et helt enestående bygningsværk til glæde for de lokale og for områdets turister,” siger Bo Schou Lauridsen, chef i blandt andet Danmark for det statslige Tysk Turist Information.

Den gigantiske trækonstruktion bliver udstyret med en skywalk uden gelænder til folk uden højdeskræk. Mere forsigtige typer kan nyde udsigten fra de tre udsigtsplatforme eller fra glaselevatoren.

Tårnet får også verdens højeste tunnel-rutsjebane, og er der mere adrenalin tilbage, kan erfarne klatrere også få lov at bestige tårnet, skriver Tysk Turist Information i en pressemeddelelse.

Også højt til vejrs i Harzen
Også i Harzen vil man højt til vejrs. I Torfhaus er byggeriet af Harzen-tårnet netop begyndt. Tårnet skal have en højde på 65 meter, og når det står færdigt næste forår, vil det være højere end Himmelsglück-tårnet i det nordlige Schwarzwald i Baden-Wüttemberg, som lige nu har status af at være Tysklands højeste observationstårn med sine 50 meter, oplyses det.

”Det nye observationstårn i Harzen bliver et spektakulært bygningsværk med skywalk i glas og en fabelagtig udsigt over Bloksbjerg. Det bliver et nyt vartegn for Harzen og vil tiltrække mange turister,” forudser Bo Schou Lauridsen. Tårnet kommer til at stå på Torfhaus, der med sine 802 meter er det højeste punkt i delstaten Niedersachsen.

Besøgende kan komme til den store udsigtsplatform fra en trappen inde i tårnet eller via en elevator. Herfra er der en 360-graders udsigt. Lider man ikke af højdeskræk, kan man vove sig ud på en skywalk med glasgulv. Og børn og barnlige sjæle kan glæde sig til at tage den 110 meter lange rutsjebane fra toppen af tårnet.

Relaterede artikler:

Her er danskernes feriefavoritter i ind- og udland

Tidligere industriområde er blevet tysk ferieparadis

Stor forskel på nationale turistråds synlighed