Toppen af spiraltårnet, der bygges i træ, ligger 45 meter over jorden. Foto: Effekt Tegnestue.

Eventyrlig spadseretur over trækronerne

Nu ser det ud til at blive en realitet: Fra efteråret kan man gå fra skovbunden og 45 meter op over Sydsjællands trætoppe

Finansieringen er nu bragt på plads for et spektakulært byggeri, der skal strække sig højt over træerne ved Gisselfeld Kloster, skriver politiken.dk. Hvis alt går efter planen skulle det blive muligt at følge en sti bygget i træ til et eventyrligt 45 meter højt trætårn med udsigt over skovene ved Gisselfeld Kloster.

Camp Adventure i skovene omkring Gisselfeld ved Haslev, skriver i en pressemeddelelse, at projektet nu er finansieret, og at der er indgået aftale med entreprenør LEVI, som skal stå for byggeriet.

”Udsigtstårnet er et ambitiøst projekt, som forhåbentlig kan være med til at skabe vækst i turismen i hele regionen”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Sti op i himlen
Politiken har tidligere beskrevet udsigtstårnet, som arkitekt Tue Foged fra tegnestuen Effekt kaldte for en ’drømmeopgave’.

”At få lov at iscenesætte et stykke af Danmarks smukkeste natur gennem arkitektur er noget helt unikt”, sagde han dengang til Politiken.

Tårnet bliver endestation for en 600 meter lang promenade bygget i træ gennem skoven. Den træbelagte sti ender i en spiral, som fortsætter 45 meter op i luften.

Projektet har tidligere været omtalt i rejseguiden Lonley Planet og Time Magazine. Effekt arkitekter vandt det tyske designråds Iconic World-pris for konceptet sidste år.

I forvejen er der 10 såkaldte trætopbaner ved Gisselfeld, hvor man kan komme rundt på line eller i forskellige former for net mellem træerne eller oppe under kronerne.

Relaterede artikler:

Starten er gået til anlægget ’Naturkraft’

Verdenskongres for natur-turisme til Sverige

Unikt center formidler Vadehavets enestående natur