København skal redde turistsæsonen

1

københavn cykling operahusONSDAGSKLUMME: Noget tyder på, at det bliver en god dansk sæson for turistbesøget. I givet fald skal det blive København, der hiver turistindtægten hjem. Ved Vestkysten bare blæser det.

Af Ejvind Olesen

Jeg gik i går fra Buen i København og ned til Kgs. Nytorv gennem Strøget. Troede jeg var gået forkert. Havde også læst så meget om flygtningestrømmen ind til EU-landene. Det virkede som om en veritabel folkevandring var i gang.

Når jeg tænker tilbage på før i tiden, da jeg arbejdede i bladhuset tæt på samme Strøg, kunne der da være pænt mange mennesker i et par uger op til jul – men dette! Det var næsten ikke til at komme hverken frem eller tilbage.

Jeg ved ikke om vore nabolande, primært Sverige, er affolket. Det var som om de talte svensk alle sammen. Dog isprængt lidt norsk. Måske passagerer fra DFDS-båden. De havde taget familien med. Der var børnefamilier i meget stort tal. De fleste havde retning mod Rådhuspladsen. Måske skulle de i Tivoli, hvis de havde råd.

På samme tid blæser der en strid vestenvind ved den jyske vestkyst, og de skal være glade, hvis temperaturen kommer over 15 grader. Uge 29 er netop overstået, og de var ved at blæse væk oppe i Skagen. Og det er faktisk højsommer.

Samtidig forlyder det nu, at vort turistbesøg på nuværende tidspunkt ligger 7-8 procent over sidste år. Det må være på forårets besøgstal, og i går i København – men hvis de fleste var fra Malmø og Skåne og tager hjem igen om aftenen, tæller de ikke i den statistik.

Spørg lige campingpladser, i sommerhusområder og på restauranter og forlystelsesparker rundt om i landet. Hvor godt synes mon de det går?

Vejret kan vi ikke gøre noget ved, selv om der fortsat er nogen, der tror det. Og den med, at det kun er et spørgsmål om den rigtige påklædning, dur ikke mere.

Til gengæld trives charterbureauerne efter en elendig sommer for dem sidste år. Og i går meddelte Star Tour, at man sætter stribevis af ekstra fly ind i den danske efterårsferie i oktober. Vi er fra Danmark, og vi er altid på jagt efter sol og varme.

I øvrigt skinnede Solen rent faktisk i går på min tur gennem Strøget, men jeg havde også virkelig medvind.

På vej hjem kom jeg til at tænke på den smukke sang: ”Danmark nu blunder den lyse nat – bag ved din seng, når du sover…..Byger der går og kommer, det er den danske sommer” med tekst af Thøger Larsen og musik af Oluf Ring.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "København skal redde turistsæsonen"

Notify of
avatar
Jørn Henrik Jørgensen
Jørn Henrik Jørgensen

Tak for en aldeles uvidenskabelig analyse af den aktuelle turistsituation. Du burde nok gå en tur lidt oftere på Strøget. Mine relationer i det jyske melder om 100 procent belægning i udlejningssommerhuse og tæt på 100 pct. belægning på campingpladser. Blæst eller ikke blæst, “dansk sommer” eller ikke sommer. Og så overnatter de jyske gæster jo og bruger i snit 1000 kr. pr. døgn. Det er slet ik’ så ring’ endda, som man siger på de kanter.

wpDiscuz