Teaterforestillingen på Ibsens Hotel spilles fra 26. marts til 30. april. PR-fotos: Nikolaj Thaning Rentzmann.

Københavnsk hotel skal huse intimteater

Den 26. marts er der premiere på intimt teaterstykke, der opføres på københavnske Ibsens Hotel. Fire skuespillere venter på hver sit værelse, som publikum bevæger sig imellem under stykket.

Forestillingen, der er instrueret af Niels Erling, udfordrer de klassiske rammer for teater, når Ibsens Hotel sætter scenen og tager fire skuespillere ned fra de skrå brædder og helt tæt på publikum, hedder det i en pressemeddelelse.

”Du vil møde en anden” handler om kærlighed, der slutter. Om accepten af relationer, der hører op. Forestillingens udgangspunkt er det grundvilkår, at alle mennesker mister nogen, de holder af, og at vi igen vil møde andre, der på ny giver os den kærlighed, vi søger i livet, oplyses det.

På Ibsens Hotel, der er søster- og nabohotel til Hotel Kong Arthur ved søerne i København, tjekker publikum ind til forestillingen.

Her venter skuespillerne Benedikte Hansen, Laus Høybye, Camilla Lau og Nikolaj Groth på hver sit værelse, som publikum i løbet af stykket bevæger sig imellem. Sammen udfolder de i stykket én karakter, der har mistet, og som på ny søger efter kærligheden. Det er teater i et særligt format, der udfordrer de klassiske rammer, tager skuespillerne ned fra scenen og helt tæt på.

Som tilskuer kan publikum enten være alene med forestilling eller dele oplevelsen med andre i en lille gruppe af tre eller fem, står der i pressemeddelelsen.

Nye udfordringer
Om stykket på Ibens Hotel siger instruktøren Niels Erling:

”Da dramatikeren Marie Bjørn og jeg for to år siden lavede Apokalypse, forelskede vi os i at se publikum direkte i øjnene, at være i præcis samme rum som dem, samtidig med dem, uden distance. Det er det nærvær, vi prøver at intensivere med ”Du vil møde en anden.” Her har vi fjernet teatrets ramme, vi mødes bare med publikum på et hotelværelse, og lader forestillingen opstå der. Det er fire af Danmarks bedste skuespillere, der sidder overfor publikum enkeltvis og spiller – kun for dem.

Der er noget enormt generøst i at få overleveret en forestilling helt personligt. Og jeg tror ikke, publikum er klar over, hvor generøst det også kan føles for skuespilleren. For forestillingen her vil ændre sig meget efter, hvilken energi der er i rummet. Selvfølgelig er der en tekst og et forløb, der er givet på forhånd, men den energi, der opstår på tomandshånd, den er virkelig særlig,” siger instruktøren.

Relaterede artikler:

Flere hoteller end forventet til dansk bookingportal

Lukkede kulturoplevelser giver færre hotelgæster

Københavnerhotel færdig med millionrenovering