Komiker skal få flere svenskere til Danmark

stig helmerTURISME: VisitDenmark bruger i ny kampagne den svenske filmkarakter Stig-Helmer, der rejser rundt i Danmark. Komikerens film er fra 1980 og 1985 og hans spørgsmål er nærmest tyvstjålet fra Tuborg-reklame.

Svenskerne har gennem årerne fulgt den folkekære karakter Stig-Helmer Olsson på hans rejser til bl.a. Sydens sol og på skiferie i Alperne. Nu tager Stig-Helmer, alias Lasse Åberg, turen til Danmark,.hvor Stig-Helmer skal minde svenskerne om de gode oplevelser, en dansk kystferie byder på.

I et humoristisk tegneserieunivers rejser Stig-Helmer hele Danmark rundt, og når han stiller danskerne variationer af spørgsmålet ”Ursäkte, men när er Danmark som bäst?”, bliver han mødt med svaret ”Hver gang”.

Spørgsmålet er inspireret – eller nærmest tyvstjålet – fra en berømt Tuborg-reklame, der udkom første gang i 1950 på en lige så berømt Storm P-plakat. Her spørger den ene vagabond den anden: “Du Perikles – Ka’ du sige mig – hvornaar smager en Tuborg bedst?” – og får svaret: ”Hver gang.”

Om VisitDenmarks nye kampagne med Stig-Helmer Olsson, siger markedschef Peter Krusborg i VisitDenmark Sverige: ”Svenskerne har et kærlighedsforhold til Danmark, som går langt tilbage. Men som i alle forhold gælder det om at bevare gnisten, og med vores nye kampagne vil vi minde svenskerne om, hvorfor de i så mange år har rejst til Danmark. Nemlig fordi Danmark altid byder på et glædeligt gensyn, hvor de små ting giver de store oplevelser.”

Kampagnen gennemføres i samarbejde med Færgen A/S, der betjener en række danske færgeruter, Øresundsbron, Scandlines (Helsingør-Helsingborg) og Stena Line, og målgruppen er børnefamilier og voksne par i Syd- og Vestsverige. Kampagnen vil bestå af bannere på sporvogne i Göteborg, online videoreklamer, bagsideannoncer og biografreklamer.

Lasse Åberg stod bag Stig-Helmer filmene Selskabsrejsen fra 1980 og Selskabsrejsen 2 fra 1985. I filmen fra 1985, der foregår i Alperne, var der statistrolle til SAS daværende koncernchef, Jan Carlzon. Han ses i scene i baggrunden som tjener på filmens hotel.