Ringkøbing-Skjern Kommune har omkring 9.500 sommerhuse og ferieboliger – men kun halvdelen af de private ejere udlejer deres ferieboliger. Det tal vil kommunen gerne have hævet. Pressefoto fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kommune vil have flere sommerhuse til udlejning

Med målet om at blive Nordeuropas foretrukne rejsemål for helårs-kystferie er der brug for flere feriehuse til udlejning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kun halvdelen af de 9.500 udlejes i dag.

”Selv om visionen er, at Ringkøbing-Skjern Kommune skal være den foretrukne destination for helårskystferie i Nordeuropa, så er balancegangen mellem benyttelse og beskyttelse af naturen et evigt opmærksomhedspunkt i Naturens Rige.”

Det siger borgmester Hans Østergaard – og det vil han gentage, når han på søndag går på talerstolen i Fredericia til den første landsdækkende feriehusmesse i Danmark.

Borgmesteren siger videre: ”Naturen er vores største turistattraktion, og vi er meget opmærksomme på at bevare en fornuftig balance mellem beskyttelse og benyttelse.

Men der er stadig plads til mere benyttelse, men vi er ikke interesserede i at save den gren over, vi selv sidder på, og vi gør derfor meget for at sikre, at der skal være fred og ro, når man sidder på terrassen i sit sommerhus,” forklarer borgmesteren i en pressemeddelelse.

Kun halvdelen af ferieboligerne udlejes
Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune, men af de godt 9.500 sommerhuse i kommunen, bliver kun godt halvdelen lejet ud.

Udover at fremhæve, at der er rigtig mange gode grunde til at holde sin ferie i Naturens Rige, har kommunens deltagelse i weekendens feriehusmesse også til formål at opfordre flere potentielle sommerhusejere til at købe sommerhus i Ringkøbing-Skjern Kommune – og at få nuværende sommerhusejere til at leje deres hus ud:

”Som kommune har vi en stor interesse i, at så mange som muligt både ejer og udlejer et sommerhus. Når man ejer et feriehus, tilfalder der selvfølgelig nogle ejendomsskatter til kommunen, men når man også lejer ud, kommer der også en øget omsætning til vores butikker, restauranter og håndværksvirksomheder – og der kommer flere arbejdspladser i turismebranchen,” siger borgmester Hans Østergaard og tilføjer:

”Så det er win-win for os alle, når der kommer flere feriehuse til udlejning.”

Kommunens mål er, at feriehusene i gennemsnit skal benyttes en tredjedel af året – eller i 104 dage, hvor der især er fokus på at udvide den såkaldte skuldersæson før og efter sommeren.

Danmarks største turismedestination
I samarbejde med Varde Kommune er Ringkøbing-Skjern Kommune ved at danne den fælles turismedestination Destination Vesterhavet.

I alt har Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner 104 km kystlinje – og er med tilsammen 8.372.080 overnatninger i 2018 Danmarks største turismedestination målt på antal overnatninger.

Borgmesteren peger på Lalandia-projektet ved Søndervig, hvor der netop nu bygges 483 feriehuse, som et godt eksempel på Ringkøbing-Skjern Kommunes arbejde med at tiltrække investorer.

Relaterede artikler:

Danmark tjener milliarder på udlejning af ferieboliger

Millioner til turistsamarbejde på den jyske vestkyst

Største udlejer af danske ferieboliger skifter ejer

Klar til Danmarks største Lalandia