Ruths Hotel i Skagen. (Foto: Kjetil Løite, Fotograferne Vesterbro | Ruths Hotel | PR)

Konfliktvarsel mod kendt Skagen-hotel

3F har varslet konflikt mod et af de kendte hoteller i Skagen, da fagforeningen mener at visse medarbejdere går glip af tusindvis af kroner i løn. Hotellet ville fortsætte dialogen efter sommer.  

Mange danskere har formentlig stiftet bekendtskab med Ruths Hotel, der er kendt fra ugeblade og tv som et af de steder, hvor det danske jetset og andre nyder livet med kølig hvidvin og østers, når sommersolen bager i Nordjylland.

I år kan sommeren på det kendte hotel dog blive præget af en faglig kamp. Det skyldes, at fagforeningen 3F Frederikshavn har afleveret et konfliktvarsel til hotellet, da det – ifølge fagforeningen – trods forhandlinger har været umuligt at få indgået en overenskomst med Ruths Hotel.

Det fortæller 3F Frederikshavn i et opslag på Facebook. Her lyder det, at grunden til, at man nu tager dette værktøj i brug er, at Ruths Hotel angiveligt ikke har aflønnet personalet med det normale lønniveau. Det skulle have stået på i ”en årrække”, hvor medarbejderen ville have fået udbetalt højere løn, hvis de var omfattet af den overenskomst, der sædvanligvis dækker området, skriver fagforeningen.

3-6.000 kroner hver måned
Ifølge 3F Frederikshavn går medarbejderne glip af flere tusinde kroner hver måned, og derfor har fagforeningen valgt at sætte gang i processen, der potentielt kan ende i en konflikt.

”Vi kan dokumentere at visse grupper af medarbejdere typisk får mellem 3 -6.000 kroner mindre om måneden, end hvis de havde været omfattet af den overenskomst, der normalt dækker dette område. Derudover er der en del andre sociale gode, de ikke har mulighed for at få glæde af,” skriver 3F Frederikshavn.

Fagforeningen understreger dog, at man vil være forstående over for, hvis en eventuel overenskomst først vil træde i kraft ”en rum tid” efter, at den er blevet skrevet under af forhandlingsparterne.

Har stået på i årevis
Såfremt der ikke findes en løsning på situationen, erklærer 3F, at man ”inden for en ganske kort periode” vil sende endnu et varsel til hotellet, og såfremt det sker, kan en konflikt sættes i værk syv dage senere.

Ifølge 3F Frederikshavn har forløbet indtil videre varet i flere år. Det bekræftes af Ruths Hotel, der fortæller, at dialogen har stået på i mere end fem år.

”Vi har nu gennem flere år forsøgt at få hotellet til at indgå i en overenskomst, og gennem den sikre medarbejdere ordnede løn og arbejdsvilkår, men det har desværre ikke været muligt, så derfor vælger vi nu at iværksætte en konflikt mod hotellet, for på den måde at få dem til at forstå, at det kun er ret og rimeligt, at alle får en løn man kan leve af,” skriver 3F Frederikshavn, der desuden oplyser, at det første konfliktvarsel blev sendt til hotellet den 1. juni.

Fire knaster i forhandlingerne
Ruths Hotel har ligeledes fremlagt sine synspunkter i et opslag, hvori hotellet udpeger fire punkter, som det ikke har været muligt at nå til enighed med 3F Frederikshavn om i forhandlingsforløbet.

Hotellet mener dels ikke, at det nuværende oplæg til en eventuel overenskomst tager hensyn til hotellets behov for at kunne tiltrække ny arbejdskraft, at det er placeret i et yderområde samt at Ruths Hotel har et stort behov for sæsonansatte om sommeren.

Derudover påpeges det, at rammerne for en overenskomst i hotellets optik ikke er tilpasset til driften af en gourmetrestaurant eller tager hensyn til den grad af fleksibilitet, som Ruths Hotel mener er nødvendig i den daglige drift.

Ville fortsætte efter højsæsonen
Tom Boye, der er administrerende direktør for Ruths Hotel, knytter desuden en kommentar til situationen.

”Det er vigtigt at slå fast, at Ruths Hotel udbetaler en grundløn til alle vores medarbejdere, der lægger sig op ad den aktuelle overenskomst med 3F. I en årrække har der været en konstruktiv dialog mellem Ruths Hotel og 3F, og fra vores side ønsker vi at understrege, at det er i alle parters interesse, at sikre attraktive lønvilkår og et sundt arbejdsmiljø. Det har endnu ikke været muligt at nå til enighed på alle punkter, hvilket har resulteret i den nuværende situation.”

I tillæg hertil påpeger Ruths Hotel, at man fra hotellets side ønskede at forsætte dialogen med 3F Frederikshavn på den anden side af højsæsonen.

 

Relaterede artikler:

Coronasmitte tvinger populært hotel til at lukke

“Det her regnskab kommer bag på alt og alle”

Gentager Danmarks dyreste gourmet-rundrejse