Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om en forklaring på stigende priser på tysk indenrigs, efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Siden airberlin med udgangen af sidste måned indstillede flyvningerne, er priserne på tysk indenrigs steget over 30 procent på mange ruter. Det antal ekstra flyvninger og udbudte flysæder, Lufthansa indtil nu har udbudt på tysk indenrigs, dækker omkring 45 procent af airberlins kapacitet, oplyste Lufthansa i går.

Lufthansa har den absolutte hovedpart af flysæder på tysk indenrigs – og de tyske konkurrencemyndigheders antikartel kontor har nu bedt Lufthansa om en forklaring på de forhøjede priser.

”Vi har bedt Lufthansa om informationer om, hvordan de prisfastsætter indenrigsflyvninger. Når vi får oplysningerne, vil vi studere dem nøje og derefter beslutte, om der er grundlag for en officiel undersøgelse,” siger chefen for kartelkontoret, Andreas Mundt, til tyske medier.

Siden airberlin indstillede sine flyvninger har der hver dag manglet tusindvis af flysæder på tyske indenrigsafgange. Det har i snit betydet prisstigninger på mindst 30 procent på en række ruter – endnu mere på andre.

”Konkursen hos airberlin har skadet konkurrencen på navnlig de tyske indenrigsruter. Vi har fået mange klager over forhøjede priser på indenrigsbilletter,” siger Andreas Mundt.

Lufthansa: vi samarbejder
”Vi samarbejder med kartelkontoret og vil levere alle de ønskede oplysninger, men Lufthansa har på ingen måde søgt at profitere på den nuværende situation,” siger talsmand for Lufthansa.

Lufthansa venter på grønt lys fra EU, så man kan tilbyde yderligere 1.000 indenrigsflyvninger om måneden. Når det bliver muligt, vil billetpriserne også stabilisere sig, lyder det fra Lufthansa.

Siden airberlin stoppede er priserne på en lang række tyske indenrigsruter i snit steget op til 32 procent – nogle langt mere, viste analyse fra hjemmesiden MyDealz.de forleden. Hjemmesiden har sammenlignet priserne på 25 tyske indenrigsruter fra oktober, da airberlin stadig fløj, i forhold til denne måned.

Relaterede artikler:

Svensker ny finansdirektør hos Lufthansa

Lufthansa får ny partner

Lufthansa og Singapore Airlines udvider familien