Bandholm Hotel omdøbes til Bandholm Strandhotel. Stedets historie går angiveligt 330 år tilbage, hvor det var en kongeligt privilegeret kro. Fremover skal det drives som badehotel med gastronomi af høj kvalitet, spa og wellness plus møde- og konferencefaciliteter. PR-foto.

Konkursramt luksushotel genåbner med nyt navn

Efter de nye ejere med blandt andet Parkens bestyrelsesformand er nået til enighed med kurator i konkursboet efter Bandholm Hotel, genstarter hotellet i maj under nyt navn: Bandholm Badehotel.

Bandholm Badehotel på Lolland med 43 værelser, restaurant og mødelokaler genåbner til maj under sit nye navn for spisende og overnattende gæster.

Bag genåbningen står et erfarent hold af erhvervsfolk fra hotelbranchen, hedder det i en pressemeddelelse. I spidsen for de nye ejere er Allan L. Agerholm, bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment og tidligere koncernchef i Bella Center-gruppen. Parken Sport & Entertainment ejer også badelandene Lalandia på blandt andet netop Lolland samt i Bullund og snart også i vestjyske Søndervig.

Sammen med Christian Bruun købte Allan Agerholm i januar en større, men ikke kontrollerende aktiepost i driftsselskabet bag Bandholm Strandhotel. Christian Bruun ejede i forvejen en mindre andel af hotellet gennem sit marketingbureau, Gottlieb & Co.

Allan Agerholm er bestyrelsesformand for Bandholm Badehotel og midlertidig direktør indtil der er fundet en permanent løsning.

De to nye medejere har investeret i hotellet gennem et nyoprettet selskab, Bandholm Invest. Ifølge CVR-registeret ejer Allan Agerholm og Christian Bruun samlet 33,33-49,99 procent af hotellet, skrev Finans.dk i januar.

Enighed med kurator
I dagens pressemeddelelse fra Bandholm Badehotel står der blandt andet: ”Genåbningen sker, efter de nye ejere bag Bandholm Hotel Holding A/S, der ejer ejendommene som huser Bandholm Badehotel, er nået til enighed med kurator (advokat Morten Jensen fra advokatfirmaet Drachmann, red.) i konkursboet om at overtage hotellets driftsmateriel.

Dermed er vejen banet for en snarlig genåbning og genrejsning af badehotellet, efter det gik konkurs ved årsskiftet som følge af et stort corona-relateret underskud, hvor det gamle driftsselskab ikke stod til at redde,” hedder det i pressemeddelelsen.

”Vi er glade for, at vi nu har landet en aftale som bedst muligt tilgodeser alle parter i boet, og sikrer fremtiden for et lille stykke danmarkshistorie,” siger Allan Agerholm.

Firestjernet oplevelse
Om navneskiftet til Bandholm Badehotel siger Allan Agerholm i pressemeddelelsen: ”Hotellet ligger ud til Smålandshavet, så det er oplagt at gøre det til et ægte, dansk badehotel. Oprindeligt var her i 1692 en kongeligt privilegeret kro, der i 1886 blev erstattet af den smukke, hvide palæbygning, der ligger her i dag.

Nu skriver vi videre på historien ved at omdanne det til en firestjernet oplevelse med gastronomi af høj kvalitet, moderne spa og konferencefaciliteter.”

Bandholm Badehotel har et enormt potentiale, oplyses det. I første omgang kommer en ”let renovering” af badehotellet, senere følger en spa, flere værelser og udvidede konferencefaciliteter.

”Danskerne holder i højere grad ferie ved kystnære områder. Her ligger Bandholm Badehotel ideelt ud til Bandholm Havn. Det er også oplagt at se på, om vi kan være med til at udvikle havneområdet,” siger Allan Agerholm og tilføjer:

”Og så forventer vi, at turismen de kommende år vil udvikle sig markant efter åbningen af den faste Femern-åbningen, hvor blandt andet endnu flere tyske turister vil opdage, hvad Lolland har at byde på.”

Konkurs i januar
Driftsselskabet bag firestjernede Bandholm Hotel blev i januar erklæret konkurs efter 40 medarbejdere ikke har fået løn. Skifteretten i Nykøbing F. tog Bandholm Hotel under konkursbehandling og udpegede advokat Morten Jensen fra advokatfirmaet Drachmann i Nykøbing Falster som kurator. Han opgjorde i februar gælden i konkursboet til 18 millioner kroner.

Til TV 2 Øst sagde bestyrelsesformand Allan Agerholm i januar, at konkursen var et skridt på vejen mod at få genrejst hotellet:

”Det er såre simpelt – den tidligere drift har fået nogle gevaldige klø her i corona. Da vi kommer ind, får dannet os et overblik og gjort regnskabet op for årets afslutning 2020/2021, står det klart, at man har et tocifret milliontab igen. Derfor var driftsselskabet ikke til at redde.”

Hotel Bandholm var funderet i en række selskaber. Et holdingselskab, og et ejendomsselskab, der ejer selve hotel-bygningen, samt et driftsselskab, der stod for selve driften af hotellet. Det var dette driftsselskab, som gik konkurs i januar i år.

Relaterede artikler:

Håber på genåbning af konkursramt luksushotel

Hotelkæde vil være dobbelt så stor i Danmark

Lalandia-bygningerne sat til salg

Rejsebureauejer skal have endnu et dansk badehotel

Femern Bælt-forbindelsen øger behov for hoteller