Lanzarote. (Foto: Federación Turística de Lanzarote | PR)

Kontroversiel udtalelse om turister antænder konflikt

En udtalelse på ITB Berlin beskrives af topchefen fra flyselskabet Jet2, som ”provokerende” og ”stødende”, og derfor er han gået i rette med præsidenten for Lanzarotes lokale regering.

Branchemessen ITB Berlin er slut for i år, men begivenheden endte med at blive startskuddet til en konflikt, da en udtalelse på messen i den grad faldt Steve Heapy, der er koncernchef for det britiske lavprisflyselskab Jet2, for brystet.

Det startede under et oplæg af Dolores Corujo. Hun er præsident for Cabildo de Lanzarote, som er navnet på den lokale regering, der varetager en hel del ad de administrative opgaver, som relaterer sig til livet på øen.

Hun var til stede i den tyske hovedstad, hvor hun holdte et oplæg, og her lød det, at Lanzarote har et ønske om at tiltrække flere turister fra fastlandet Europa og derved mindske øens afhængighed af feriegæster fra Storbritannien.

I stedet ønsker man at fokusere på ”turisme af en højere kvalitet” fra markederne i Tyskland, Holland og Frankrig, da rejsende herfra typisk bruger flere penge på ferien. Det skriver Travel Weekly.

Både provokerende og stødende
Det britiske turistmarked var langt det største på øen før COVID-19-pandemien, da 1,3 millioner briter besøgte Lanzarote i 2019, mens Tyskland og Frankrig tegnede sig for henholdsvis 309.000 og 115.000 turister.

Derudover har Jet2 sat 625.000 sæder på flyvninger Lanzarote til salg i løbet af sommeren i år og næste vinter, hvilket medvirkede til, at koncernchefen mente, at Corujos udtalelse på ITB Berlin var både “provokerende” og ”stødende”.

Han har derfor sendt præsidenten et brev, hvor han beder hende uddybe bemærkningen samt forklare, hvad hun præcist mente, da hun sagde, at man ønskede turisme af en højere kvalitet.

“Som den største britiske rejsearrangør på Lanzarote kontaktede jeg hende for at få afklaring over hendes provokerende og helt ærligt stødende kommentarer om britiske turister, og for at spørge hende, hvad hun mener, og i hvilken grad hun har til hensigt at mindske turismen fra Storbritannien.”

Turistforbund tager afstand
Ifølge Steve Heapy sendte han ikke alene brevet til præsident Dolores Corujo, men også til alle hotelejere på øen, der blandt andet er kendt af mange herhjemme grundet det danskejede Club La Santa.

Flyselskabet ejer desuden datterselskabet Jet2holidays, der samarbejder med 111 hoteller og 46 villaer i otte forskellige resorts på tværs af Lanzarote. I brevet slår Heapy fast, at Corujos udtalelser potentielt kan få konsekvenser for antallet af britiske turister, der rejser til øen.

I kølvandet på brevet har Turistforbundet på Lanzarote støttet op om Steve Heapys ønske om en uddybende forklaring om, hvad der lå til grund for præsidentens bemærkninger, som forbundet ligeledes tager afstand fra.

“Vi har altid haft meget stærke bånd til det britiske marked. Lanzarote er en helt igennem gæstfri ø, og sådan skal det fortsætte med at være for britiske turister.”


Relaterede artikler:

Spies: Vinterferien er udsolgt

Krydstogtrederi retur til De Kanariske Øer

Atter millionoverskud hos Club La Santa