Krav om antikorruptions-papirer fra italienske brobyggere

Vejdirektoratet vil ikke skrive under på milliardkontrakten om en ny Storstrømsbro, før de italienske entreprenører dokumenterer, at de ikke er dømt for bestikkelse, svig, hvidvask eller deltagelse i en kriminel organisation

Vejdirektoratets krav fremgår af en aktindsigt, Fagbladet 3F har fået i Vejdirektoratet, skriver ekstrabladet.dk.

”Vi har fået nogle oplysninger fra konsortiet. Men vi har skrevet til dem, at vi ikke mener, det er dækkende. Vi mangler blandt andet at få vished for, at der ikke er afsagt endelig dom over virksomheden, at de ikke har deltaget i kriminalitet eller haft noget med bestikkelse og hvidvaskning af penge at gøre”, siger Vejdirektoratets projektchef Niels Gottlieb til 3F.

Den 13. november bad Vejdirektoratet om dokumentation for de oplysninger, der normalt fremgår af en dansk serviceattest. Det er et dokument, hvor Erhvervsstyrelsen indhenter oplysninger om et firma hos domstole, politi, SKAT og ATP.

Vejdirektoratet fik dokumenter fra de tre italienske firmaer inden for tidsfristen, men der manglede dokumentation vedrørende kriminelle forhold, som bestikkelse, svig og hvidvaskning.

Derfor har Vejdirektoratet fået udarbejdet en attest, hvor de tre italienske firmaer skal skrive under på, at de også har de forhold i orden. Fristen for at aflevere attesten er i dag, torsdag.

Italienere skal bygge den nye Storstrømsbro

Enighed om ny Storstrømsbro

Ny Storstrømsbro på finansloven

x

Læs Også

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.

Rejsebranchens medie i nye klæder

STANDBY.dk er blevet relanceret med nyt design og indholdsstruktur, og med 70.000 artikler er det i dag Danmarks største arkiv med rejsenyheder.

KLM-purser fik tæsk af norsk furie

Et norsk par på KLM flight KL757 mellem Amsterdam og Panama opførte sig så vildt, at de blev fastholdt af personalet og returneret til Holland under politieskorte.

News in English

Travelmedia Nordic har netop relanceret sit engelsksprogede medie, der under navnet STANDBYNORDIC.com vil fokusere på nordiske rejse- og luftfartsnyheder.

Rejsebranchen med til at sætte ny indsamlingsrekord

Bidrag fra den danske rejsebranche var med til at skaffe 1,8 mio. kr. ved weekendens gallaindsamling for LittleBigHelp. Nik & Jay var del af underholdningen lørdag aften på 5-stjernede Copenhagen Marriott Hotel, hvor rejse fra C&C Travel gav højeste hammerslag ved auktionen.