Krav om antikorruptions-papirer fra italienske brobyggere

Vejdirektoratet vil ikke skrive under på milliardkontrakten om en ny Storstrømsbro, før de italienske entreprenører dokumenterer, at de ikke er dømt for bestikkelse, svig, hvidvask eller deltagelse i en kriminel organisation

Vejdirektoratets krav fremgår af en aktindsigt, Fagbladet 3F har fået i Vejdirektoratet, skriver ekstrabladet.dk.

”Vi har fået nogle oplysninger fra konsortiet. Men vi har skrevet til dem, at vi ikke mener, det er dækkende. Vi mangler blandt andet at få vished for, at der ikke er afsagt endelig dom over virksomheden, at de ikke har deltaget i kriminalitet eller haft noget med bestikkelse og hvidvaskning af penge at gøre”, siger Vejdirektoratets projektchef Niels Gottlieb til 3F.

Den 13. november bad Vejdirektoratet om dokumentation for de oplysninger, der normalt fremgår af en dansk serviceattest. Det er et dokument, hvor Erhvervsstyrelsen indhenter oplysninger om et firma hos domstole, politi, SKAT og ATP.

Vejdirektoratet fik dokumenter fra de tre italienske firmaer inden for tidsfristen, men der manglede dokumentation vedrørende kriminelle forhold, som bestikkelse, svig og hvidvaskning.

Derfor har Vejdirektoratet fået udarbejdet en attest, hvor de tre italienske firmaer skal skrive under på, at de også har de forhold i orden. Fristen for at aflevere attesten er i dag, torsdag.

Italienere skal bygge den nye Storstrømsbro

Enighed om ny Storstrømsbro

Ny Storstrømsbro på finansloven

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.