Åbnede Danmark for indrejsende tyske turister fra for eksempel Mecklenburg-Vorpommeren, kunne disse komme i danske sommerhuse, og lempede tyskerne reglerne, kunne danske turister også rejse til Mecklenburg-Vorpommeren. Arkivfoto fra badebyen Kühlungsborn i Mecklenburg-Vorpommern: Henrik Baumgarten.

Kritiserer rejsevejledninger: ”Det er uhørt rystende”

Smittetallene i delstaterne Hamborg og Mecklenburg-Vorpommeren ved Østersøen er rigeligt lave til at danskere kan rejse ind, og give tysk adgang til Danmark. Kritik af manglende grønt lys i rejsevejledninger.

Foreløbig kan danskerne kun rejse ind i Slesvig-Holsten, den tyske delstat med landegrænse til Danmark. Tyske turister fra Slesvig-Holsten er undtaget for krav om isolation efter indrejse til Danmark.

Men incidenstallene for delstaterne Mecklenburg-Vorpommeren ud til Østersøen samt Hamborg er også så lave, at der ligeledes kunne åbnes hertil – i begge retninger.

Det er også blevet noteret af Carlos Villaro Lassen, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening. Han skriver i opslag på Linkedin: ”Det er uhørt rystende! Hamborg og Mecklenburg-Vorpommeren har næsten ingen smittede og incidenstal under 50, ifølge Udenrigsministeriets egne tal (44,5 og 47,7). Alligevel er der dansk krav om karantæne for turister fra disse to regioner.

Regeringen ændrer spillereglerne for den politiske aftale om grænserne ved at holde tyske delstater lukkede, mens delstater i Frankrig, Italien og Spanien åbnes for danskere. Regeringen har pålagt dansk kystturisme et milliardtab, de nægter at gå i dialog med kystturismen, og de ændrer spillereglerne for at smadre kystturismen,” lyder det fra Carlos Villaro Lassen.

Hurtigst muligt lempelse af indrejsereglerne
Ritzau skriver ifølge BT, at det af Udenrigsministeriets hjemmeside fremgår, at det nuværende såkaldte incidenstal er 44,50 for Hamburg og 47,70 for Mecklenburg-Vorpommern.

Det ville betyde, at restriktionerne for delstaterne skulle lempes, da grænsen går ved et incidenstal på 50. Incidenstallet dækker over antallet af smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

I artiklen siger Carlos Villaro Lassen, at incidenstallene for de to delstater betyder, at der hurtigst muligt bør lempes for indrejsereglerne for turister derfra. I øjeblikket mister feriehusudlejerne masser af bookinger, fordi kun turister fra Slesvig-Holsten er undtaget isolationskravet.

UM: Tyskland indberetter ikke regionale data
Til STANDBY.DK sagde pressevagten i Udenrigsministeriet forleden til spørgsmålet om, hvorfor for eksempel Mecklenburg-Vorpommeren ikke er blevet gule i de danske rejsevejledninger, at det skyldes, at tyskerne ikke deler regionale smittetal.

Ritzau har fået denne forklaring fra Udenrigsministeriet: Tyskland indberetter ikke en række regionale testdata til Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC). Det drejer sig om data for regional testintensitet og regionale testprocenter.

Da Tyskland ikke indberetter de data til ECDC, som er med til at danne grundlaget for de danske rejsevejledninger, er det ikke muligt at lave regionale rejserestriktioner i Tyskland, forklarer Udenrigsministeriet.

Tysk Turist Information i Danmark er ved at undersøge, hvad der kan gøres fra tysk side, så danskerne for eksempel kan genoptage rejserne til blandt andet Mecklenburg-Vorpommeren.

Relaterede artikler:

Grønt lys til to lande og regioner i fire lande

Flere regioner og ét land åbnes i ny rejsevejledning

Halvt så mange danske overnatninger i Tyskland