Den østrigske region Burgenland bliver nu gul i de danske rejsevejledninger. Burgenland har blandt andet Østrigs største sø, Neusiedler See, samt mange varme kilder og termiske bade. Arkivpressefoto fra Sonnentherme Lutzmannsburg via Burgenland Tourismus.

Flere regioner og ét land åbnes i ny rejsevejledning

Slesvig-Holsten, Burgenland i Østrig, tre italienske og en polsk region plus Rumænien genåbnes i de opdaterede danske rejsevejledninger. ”Det er ugens bedste nyhed,” siger den tyske turistchef.

Danskernes muligheder for at rejse i gule lande og regioner indenfor Europa bliver igen lidt større. Ved opdateringen fredag eftermiddag af Udenrigsministeriets rejsevejledninger tillod de nyeste smittetal lidt mere genåbning.

Det drejer sig denne gang om seks regioner: Slesvig-Holsten, den nordtyske region på den anden side af den danske grænse, Burgenland i den østligste del af Østrig, og Podkarpackie-regionen i det sydøstlige Polen.

Hertil åbner rejsevejledningerne til tre italienske regioner: Friuli-Venezia Giulia i det nordøstligste hjørne af Italien ved grænsen til blandt andet Østrig, Molise-regionen i det centrale Italien og med kyst til Adriaterhavet samt Sardinien, Italiens og Middelhavets næststørste ø, kun overgået af Sicilien.

Hertil kommer hele Rumænien. Dermed er tre lande nu gule i rejsevejledningerne. Udover Rumænien også Portugal samt Malta i Middelhavet. Hertil kommer spanske regioner som de Baleariske Øer med blandt andet Mallorca og Ibiza, De Kanariske Øer og Valencia.

I de danske rejsevejledninger er et land gult (rejs med forsigtighed), når incidenstallet, antal smittede per 100.000 indbyggere, er lavere end 60.

Finland, Island og Norge opfylder også fint disse tal, men har så skrappe krav om karantæne for indrejsende udenlandske turister, at landene stadig er orange i de danske rejsevejledninger.

Ugens bedste nyhed
Meldingen om at regionen Slesvig-Holsten nu bliver gul i de danske rejsevejledninger modtages med store glæde af Bo Schou Lauridsen, chef for blandt andet Danmark hos Tysk Turist Information, det nationale tyske turistråd, Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT. Han siger til STANDBY.dk:

”Dette er virkelig ugens bedste nyhed, også fordi andre gode ferielande som Portugal og Malta nu er blevet gule, så er dette fantastisk, at danskerne nu kan køre til Slesvig-Holsten. Det er vi rigtig glade for, ikke kun hos os i Tysk Turist Information i Danmark, men nyheden vil også blive modtaget med stor glæde af blandt andet turisterhvervet i Slesvig-Holsten, der har savnet besøg fra sine danske naboer.”

Slesvig-Holsten er under normale rejseår det bundesland, der har flest danske overnatninger, cirka hver fjerde danske overnatning er i Slesvig-Holsten, hvis areal er en tredjedel af Danmarks.

De andre på Top-5 er Berlin, Hamborg, Niedersachsen med blandt andet Harzen samt den sydligste forbundsstat, Bayern. Femkløveret har under normale omstændigheder 60 procent af de danske overnatninger i Tyskland.

Danmark rykkede sidste år under coronakrisens første år op på femtepladsen over de lande, der havde flest målbare, kommercielle overnatninger i Tyskland.

Tyskland er landet, hvor danskerne under normale år har flest overnatninger i udlandet. Sidste år blev det til 1,5 millioner målbare kommercielle danske overnatninger i Tyskland, et minus på 55 procent i forhold til 2019. De officielle overnatningstal i Tyskland er reelt meget større, da de for eksempel ikke medtager Airbnb-overnatninger og kun tæller kommercielle overnatningssteder med mindst ti sengepladser.

Pressemeddelelsen med den seneste opdatering af rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

EU enig om ny genåbningsaftale for rejser

Flere rejsebureauer får Portugal på menukortet

Stor glæde i rejsebranchen over grænsegenåbninger