Kroatien vil vaccinere alle i rejse- og turismebranchen. Skal udenlandske turister have taget en test efter ankomsten til Kroatien, bliver det for egen regning. Arkivfoto fra Kroatien: Henrik Baumgarten.

Kroatien vil vaccinere ansatte i turistsektoren

Mens kroaterne ikke kræver at udenlandske turister skal være vaccineret, så vil de kroatiske myndigheder vaccinere de 70.000 ansatte i turistbranchen og åbne flere teststeder for turister

Det kroatiske ministerium for turisme og Institut for Folkesundhed arbejder ifølge pressemeddelelse for en sikker tilbagevenden af ​​turismen under coronakrisen. Planen prioriterer vaccination af ansatte i turistsektoren samt at etablere yderligere teststeder for turister, oplyses det.

Kroatien begynder næste måned at vaccinere de 70.000 fastansatte samt alle sæsonarbejdere i turistsektoren. Desuden vil Kroatien udvide vaccinationsprogrammet til de 90.000 private, der tilbyder indkvartering. Ligeledes vil myndighederne etablere flere steder, hvor turister kan blive testet i henhold retningslinjerne fra det Kroatiske Institut for Folkesundhed.

”Ud over programmet Safe Stay in Croatia, er dette en yderligere garanti for de udenlandske turister om, at Kroatien opfylder alle forudsætningerne for en sikker ferie for enhver gæst,” siger turistminister Nikolina Brnjac.

Øger kapaciteten fra Skandinavien til Kroatien
”Vi er glade for at se et så positivt svar på vores indsats fra flyselskaber og rejsearrangører, der øger kapaciteten fra Skandinavien og Finland til Kroatien,” siger Vedran Sušić, nordisk direktør for det kroatiske nationale turistbureau, og tilføjer: ”Med disse foranstaltninger kan vi helhjertet og tillidsfuldt åbne vores grænser for sikre rejsende fra de nordiske regioner.”

For at komme ind i Kroatien skal rejsende opfylde en af ​​følgende forudsætninger og fremlægge den krævede dokumentation:

Bevis for en negativ PCR eller hurtig antigen test for SARS-CoV-2, fremvise dokumentation på afsluttet vaccinationsprogram, fremvise PCR eller hurtig antigentest, der bekræfter, at personen er kommet sig efter SARS-CoV-2-virusinfektion eller – for egen regning – tage en PCR eller hurtig antigen test for SARS-CoV-2 straks efter ankomsten med pligt til at forblive i selvisolering, indtil man modtager et negativt testresultat.

Kovending
I februar oplyste de kroatiske myndigheder ellers i en pressemeddelelse, at man ikke vil kræve coronpas af turister. I stedet kommer kampagnen “Safe stay in Croatia” og prioritering af vaccineringer af ansatte i turismebranchen.

EU-landets turistminister Nikolina Brnjac sagde i en pressemeddelelse fra Kroatiens Turistråds nordiske kontor i Stockholm, at landet ikke vil indføre krav om et coronapas. ”Forslag om krav om et COVID-pas, som visse lander taler for, kan unægtelig lette ved rejser og grænseovergange, men bliver absolut ikke en betingelse for indrejse i Kroatien,” sagde turistminister Nikolina Brnjac i februar.

Kroatien var hele sidste år åben for EU-turister. I alt havde middelhavslandet besøg af 7,8 millioner udenlandske turister, der havde 43,1 millioner overnatninger, oplyser turistrådet.

Relaterede artikler:

Karantæne er største stopklods for danske turister

UM-direktør: ”Jeg tror det bliver en fasebaseret genåbning”

Kroatien vil ikke kræve coronapas