Kronprins Frederik og hans følge til statsbesøget i Argentina fløj fra Frankfurt med en Boeing B747 fra Lufthansa, men flyet blev omdirigeret til Paraguay. Arkivpressefoto fra Lufthansa.

Kronprins Frederik på uanmeldt besøg i Paraguay

Dronning Margrethe og kronprins Frederik er i disse dage på officielt statsbesøg i Argentina. Kronprinsen fløj med Lufthansa – men flyet måtte en omvej via Asuncion i Paraguay.

Dronningen Margrethe og tronfølgeren, kronprins Frederik, flyver af sikkerhedshensyn aldrig med samme fly. Så dronningen var kommet til Buenos Aires med en anden forbindelse – men kronprinsen og hans følge var blevet booket med Lufthansa ud af Frankfurt.

Kronprins Frederik og hans følge, der blandt andet består af en stor dansk erhvervsdelegation, lettede søndag aften med over en times forsinkelse med en Boeing B747 fra Lufthansa, LH 510, og skulle være landet mandag morgen klokken 8 i den argentinske hovedstad.

Men, blev det oplyst, olie på landingsbanen i lufthavnen i Buenos Aires gjorde, at jumbojetten måtte diverte til Asuncion, hovedstad i nabolandet Paraguay, viser oplysninger fra Flightradar24.com 

Asuncion ligger stik nord for Buenos Aires og her måtte Lufthansa-flyet vente tre timer inden det kunne flyve den halvanden time korte tur til Buenos Aires, hvor flyet landede klokken 12.14 lokal tid. Herefter kunne kronprinsen slutte sig til dronningen.

Forsinkelsen gjorde, skriver Billed-Bladets udsendte hofrapporter, at kronprins Frederiks stramme tidsplan dermed faldt fra hinanden forud for ankomsten til Buenos Aires og statsbesøget sammen med sin mor.

Mange opgaver under statsbesøg
Oprindelig skulle kronprins Frederik sammen med sin mor, dronning Margrethe, nedlægge en krans ved San Martin monumentet, oplyser Danmarks royale ugeblad.

Det var turens første fælles officielle opgave, men den klarede dronningen så alene, mens hun håbede på, at kronprinsen nåede frem til næste punkt – statsfrokosten med præsidenten Mauricio Macri og fru Juliana.

Det nåede kronprinsen desværre ikke, og dronningen måtte modtages af præsidenten alene, ligesom hun måtte deltage i den efterfølgende statsfrokost uden sin søn.

”Vi er begge meget kede af, at det endnu ikke er lykkedes min søn, kronprinsen, at nå frem,” sagde dronningen under statsfrokosten med præsident Macri ifølge Billed-Bladet.

Relaterede artikler:

50 år med jumbojetten

Lufthansa Gruppen fortsætter vækst i Danmark

Messi køber privatfly til 100 millioner kroner