Sydney er næsten endestation på det 53 dage lange krydstogt ”2023 Celebrity Edge Grand Journey.” Pressefoto via Celebrity Cruises.

Krydstogt til 250.000 kroner fra Rom til Sydney

Fra en startpris på en kvart million kroner kan man fra oktober 2023 sejle 53 dage på luksuskrydstogt fra Rom til Sydney. Rejsen kan brækkes op i fire etaper, så bliver det billigere.

Krydstogtet ”2023 Celebrity Edge Grand Journey” sejler sidst i oktober næste år med 52 nætter ombord på Celebrity Edge fra Roms havneby, Civitavecchia, til Sydney i Australien. Undervejs på den 18.500 kilometer lange rejse besøges 25 havne i 11 lande, blandt andet Grækenland, Jordan, Dubai, Indien, Sri Lanka, Thailand, indonesiske Bali, Australien og New Zealand.

Passagerer med tid og penge til det, kan sejle med under hele krydstogtet – men der kan også købes passage på en af de fire etaper, fra Rom til Dubai, fra Dubai til Singapore, fra Singapore til Sydney samt fra Sydney med en rundtur omkring New Zealand. Skibet forventes fremme i New Zealand den 21. december 2023.

Skibet Celebrity Edge er et af de nyeste af de 15 skibe hos Celebrity Cruises, der hører under Royal Caribbean. Celebrity Edge til én milliard dollars var det første af fem skibe i Edge- klassen med plads til over 3.300 gæster og en besætning på mere end 1.300.

Celebrity Cruises er det lidt finere varemærke i krydstogtkoncernen Royal Caribbean Group, der også tæller mainstream-produktet Royal Caribbean International og highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

Basarer og hvide sandstrande
Blandt de mange stop under krydstogtet er blandt andet Catania på Sicilien, Athens havneby Piræus, turen gennem Suez-kanalen til Akaba i Jordan og derfra til Dubai.

I Indien besøges Mumbai og Kochi (Cochin) inden turen fortsætter til Sri Lankas hovedstad Sri Lankas, der er stop i thailandske Phuket og derfra sejles til Singapore og Bali.

Der er flere stop i Australien, først Darwin fulgt af Derefter Cairns ud for The Great Barrier Reef inden skibet er fremme i Sydney. Fra Australiens største by sejles krydstogtets sidste etape, en rundtur om New Zealand med besøg i for eksempel Auckland, Napier, Christchurch og Dunedin inden der sluttes ved Milford Sound.

 

Relaterede artikler:

Skibet er ladet med luksus

1,8 millioner kroner for globalt krydstogt i 136 dage

Færre krydstogtgæster koster Danmark millioner