Krydstogter bliver dyrere

anthem of the seasCRUISE: Fra næste måned kommer det til at koste lidt mere at være passager hos det store krydstogtrederi Royal Caribbean Cruise Lines. Fra 1. maj hæves den tvungne service-afgift med 4 pct. pr. rejsende.

Det gælder om at holde øje med de skjulte afgifter på f.eks. krydstogtferier. Det bliver nu anden gang indenfor 12 måneder, at RCCL hæver sin tvungne service-afgift.

I juni sidste år hævede rederiet den obligatoriske service-afgift pr. passager med otte procent. Nu følger fra maj i år endnu en stigning – denne gang på fire procent. Dermed kommer prisen op på 13,5 dollars i døgnet pr. passager, mens gæster i rederiets suiter skal betale 16,5 dollars i døgnet.

Dermed skal en familie på fire, der bor i samme kahyt, betale næsten 400 dollars, ca. 2.800 kr. mere, for en uges sejlads som følge af de tvungne service-afgifter – som andre rederier med all inclusive-konceptet ikke opkræver, skriver avisen USA Today.

RCCLs tvungne service-afgift, der reelt bare er en medfinansiering af de ansættes løn, er med sine snart 13,5 dollars i døgnet en af de dyreste i krydstogtindustrien, skriver avisen. Til sammenligning tvangsopkræves passagerer hos konkurrenterne Holland America 12,5 dollars i døgnet mens Princess Cruises snupper 12,95 dollars i døgnet.