Krydstogter indendørs ved Øresund

RMS_Queen_Mary_2_in_Trondheim_2007CRUISE: Over 300 deltagere ved Bella Vistas store træf i Langelinie Pavillonen om næste års krydstoger i luksusklassen.

Interessen for krydstogter fejler ikke noget hos danskerne. Heller ikke selv om det drejer sig om de mere eksklusive og derfor krydstogter i den dyre kategori.

Der er begrundet håb om vækst, baseret på de bookinger, der allerede er løbet ind for 2016, og udtalelser fra deltagerne i går i Langelinie Pavillonen med Bella Vista som vært.

Blandt de ca. 300 deltagere var der en tredjedel, som aldrig før har rejst med nogle af de mange selskaber som Bella Vista er dansk agent for. Noget af det, som fængede mest, var måske Atlantic Crossing, altså krydstogter over Nordatlanten med det eneste rigtige crossing skib i verden, Queen Mary 2.

Et par, som standby.dk. talte med, var allerede brændt varm på en tur fra Southampton til New York først i december og ville afslutte med et par dages jul i New York. Startpris for selve krydstogtet 3.200 kr. i indvendig kahyt.

Og hvad er så kriteriet for et ægte crossing skib? Det er 20 faste afgange over Nordatlanten om året.

Vi er efterhånden blevet vant til, at de store skibe- bortset altså fra Cunard – får nybygninger på stribe, men de kommende år sker der en masse i luksusproduktet med ca. 450 passagerer.

Således bl.a. med Seabourn, hvor Bella Vista er den store kunde. Seabourn Encore bliver gennembruddet.

”Jeg er meget glad for en sådan dag og for den gode stemning. Naturligvis er vort formål at sælge krydstogter, men også at gøre opmærksom på, at vi her,” sagde direktør Jesper Boas Smith, mens han skuede over mod den tomme Langelinie Kaj, hvor der ganske vist kommer tre juleskibe, men ellers er der stilhed resten af året.

Den ny sæson starter allerede 6. januar, når Queen Victoria starter en jordomrejse i København.