Norwegian Spirit, der her ses i havnen i Sydney, har plads til lige over 2.000 passagerer og er dermed et af de mindre skibe i NCL’s flåde. PR-foto.

Krydstogtgigant tilbage i Australien efter tre år

Norwegian Cruise Line er retur i Australien og New Zealand efter pause på tre år under coronaen. Blandt de 20 nationaliteter blandt passagererne på det første krydstogt var der også danskere.

Skibet, der nu sejler ved Australien og New Zealand, er Norwegian Spirit. Det er istandsat for 100 millioner dollars, hvilket ifølge rederiet er den dyreste og mest omfattede skibsrenovering i NCL’s historie.

Kort før jul anløb NCL’s nyrenoverede skib, Norwegian Spirit, australsk farvand, hvor Sydney Harbour udgjorde sidste stop på et 14-dages krydstogt i Stillehavet.

Blandt gæsterne ombord var der også danske passagerer. Ifølge en YouGov-undersøgelse for NCL peger 44 procent af danskerne på Australien som den ultimative drømmedestination.

Krydstogtskibets ankomst til Sydney markerer samtidig en vigtig milepæl for NCL: ”Australien og New Zealand er vigtige destinationer for os. Jeg er derfor glad for at fejre vores tilbagekomst i Australien efter tre års pause,” siger Harry Sommer, koncernchef for Norwegian Cruise Line, i en pressemeddelelse.

Skal sejle ved Australien og New Zealand
Med Norwegian Spirits australske debut tages der samtidig hul på en række krydstogter. Norwegian Spirit har plads til lige over 2.000 passagerer og har en besætning på næsten 1.000.

Til og med marts besøger skibet destinationer i New Zealand som Napier, Laurana og Fiordland samt i Australien Melbourne, Burnie og Eden i Australien. Der er tale om syv krydstogter med start i enten Sydney eller Auckland i New Zealand. Til december vender Norwegian Spirit tilbage til Sydney og Auckland til sin anden Australien- og New Zealand-sæson.

Norwegian Cruise Line Holdings er verdens tredjestørste krydstogtkoncern med i alt 28 krydstogtskibe. Den største krydstogtkoncern, Carnival Corporation, har 100 skibe, mens Royal Caribbean Group råder over 50.

Norwegian Cruise Line Holdings er moderselskab for Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og highend-produktet Regent Seven Seas Cruises.

Relaterede artikler:

19 nye krydstogtskibe får debut i år

Aller Leisure åbner highend krydstogtrejsebureau

Krigen giver færre krydstogtskibe i Danmark i 2023