Havnen i Portofino (Arkivfoto: Pierre-Selim Huard | CC 4.0)

Krydstogthavne i Italien lukket på ubestemt tid

Den seneste uges voldsomme uvejr i Italien har ramt flere krydstogthavne. Værst er det gået ud over Portofino, men heller ikke eksklusive Monaco er gået fri.

Flere store lavtryk, der er skabt af sciroccovinden fra Afrika, har den seneste uge hærget Italien. Uvejret har kostet op til 30 mennesker livet, og de kraftige vinde har ødelagt mange ting på landjorden. Således også kajanlæg i flere krydstogthavne.

”Vi ved af gode grunde ikke endnu, hvornår trafikken bliver normal igen, men vi har i hvert fald over et hundrede bookingmuligheder åbnet til Portofino for 2019 og 2020-sæsonen,” siger direktør Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel og Profil Rejser til STANDBY. dk.

”Heldigvis er det lavsæson netop nu, men enkelte skibe har alligevel måttet vælge Livorno i stedet for Portofino. Portofino er en ankerhavn, hvor man skal med tender i land. Det er umuligt indtil videre. Passagerer, som mandag skal med et skib Regent Seven Seas Cruises-skib fra Monaco, har været nødt til at rejse til Marseille og sejle ud derfra,” fortsætter han.

Portofino, der ligger i det nordlige Italien nær Genoa, er krydstogtskibenes perle, men havnen i de maleriske omgivelser er næsten ødelagt. Nogle af verdens dyreste yachter er sunket eller skyllet mod klipperne, og busser med passagerer kan ikke nå frem, fordi vejene er faldet sammen i vandmasserne. 

Stop for populær udflugt
Toppen af attraktive udflugter i hele Middelhavsområdet er Cinque Terre, De fem Dale. Smukkere heldags tur findes næppe, og tilbydes på krydstogter fra Livorno og fra Portofino. Blot ikke i øjeblikket. Veje og stier er styrtet sammen.

For italiensk turisme er det mildt sagt en katastrofe. Ser man isoleret på Rapallo og Portofino er det målet for stribevis af berømtheder til deres egne villa, strøet ud over klipper og skråninger, eller til Hotel Splendido, der er en del af  Belmond-kæden.

Stjernerne må blive hjemme
Gæstelisten er lang og berømthederne var og er talrige. Navne som Rita Hayworth, Sir Winston Churchill, Rex Harrison , Liz Taylor, Clark Gable, Ava Gardner og nutidens stjerner som Robert De Niro, Liza Minelli, George Clooney, Madonna, Barbara Streisand og Rod Stewart.

Hvornår Portofino igen er i stand til at samle alverdens berømtheder er helt umuligt at sige. Hvad enten man kommer med luksusskibe eller i limousine.

 

Relaterede artikler:

Kun 2 danske hoteller på fornem liste

Regent Seven Seas Cruises køber nyt skib