5-stjernede Hotel Diplomat (bygningen med det mest røde tag) i Stockholm topper den netop udgivne liste fra rejsemagasin Condé Nast Traveler over Nordeuropas 15 bedste hoteller. Foto: Hotel Diplomat.

Kun 2 danske hoteller på fornem liste

7 af Nordeuropas 15 bedste hoteller er i Stockholm, Oslo og København, ifølge det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveler’s nye liste, ”Readers’ Choice Awards 2018.”

Skandinavien er godt repræsenteret på den årlige opgørelse fra Condé Nast Traveler’s ”Readers’ Choice Awards 2018” over Nordeuropas bedste hoteller – Nordeuropa omfatter i denne forbindelse kun hoteller i Skandinavien, Tyskland og Belgien.

429.000 af Condé Nast Travelers’ læsere har ifølge magasinet stemt på deres bedste rejseoplevelser indenfor en række kategorier. Ikke alle har naturligvis boet på hotellerne på listen, men der har været tilstrækkeligt med stemmer til at listen kunne udarbejdes.

Listen over de 15 bedste hoteller i Nordeuropa toppes af Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten i Hamborg, Das Stue (bygningen husede tidligere den danske ambassade) i Berlin og Hotel Continental i Oslo på tredjepladsen.

Herefter følger The Thief i Oslo, Hotel Diplomat i Stockholm, The Charles Hotel i München, Hotel d’Angleterre i København, Sir Nikolai Hotel i Hamborg, Sir F.K. Savigny Hotel i Berlin og Ett Hem i Stockholm.

På de fem sidste pladser op til nummer 15 er At Six Hotel i Stockholm, Hotel Amigo i Bruxelles, Hotel Adlon Kempinski i Berlin, Hotel Sanders i København og The Ritz-Carlton i Berlin.

Hotel Diplomat udsendte som første af de nævnte hoteller i Skandinavien tirsdag pressemeddelelse om sin placering på listen fra Condé Nast Travelers læsere:

”Vi er stolte og glade over, at Condé Nast Travelers læsere ved en afstemning har valgt os som Sveriges bedste hotel. Det er en tydelig bekræftelse af, at vi har forstået, hvad moderne rejsende efterspørger og også leverer det på bedst mulig måde,” siger Anna Cappelen, bestyrelsesformand for det familieejede 5-stjernede Hotel Diplomat.

Også liste over Europas 10 bedste hoteller
Den årlige liste fra Condé Nast Traveler med ”Readers’ Choice Awards 2018” har også en opgørelse over de 10 bedste hoteller i Europa.

Nummer 1 er Baur au Lac i Zürich fulgt af Abadia Retuerta LeDomaine i spanske Valladolid, Hôtel Métropole i Monte-Carlo, Hotel Mystique på græske Santorini og Finca Cortesin i Malaga.

Herefter følger Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten fra Hamborg, Beau-Rivage Palace i schweiziske Lausanne, Das Stue i Berlin, Hotel Continental i Oslo og Belmond Hotel Splendido i italienske Portofino.

Relaterede artikler:

Fire skandinaviske hoteller på topliste

Berømt hotel skal betale stort millionbeløb

Hotelkæde klar med direktør