Explora I er det første af seks bestilte nybyggede krydstogtskibe til MSC Cruises’ nye highend-brand, Explora Journeys. Illustration: MSC Cruises.

Krydstogtmarkedet får flere nye rederier

Fem nye krydstogtvaremærker søsættes i år med såvel nybyggede som ældre skibe. Blandt dem er MSC Cruises’ nye highend-brand, Explora Journeys, hvis premieretur besøger to danske havne.

Mindst fem nye krydstogtrederier eller datterselskaber af eksisterende starter i år med at sejle med passagerer. De nye varemærker er en blanding af for eksempel luksuskrydstogter og ekspeditionsskibe.

I en gennemgang af de nye aktører omtaler Cruise Industry News det nye highend-produkt fra italienske MSC Cruises, Explora Journeys.

Dets første af seks bestilte skibe, Explora I med plads til 922 passagerer med to i hver kahyt, har efter planen sin jomfrusejlads i midten af juli; det to uger lange krydstogt starter i Southampton og sejler ved flere norske fjorde inden det over fire milliarder kroner dyre krydstogtskib kommer til Skagen og Københavns Havn den 1. august.

Adora Cruises er et andet nyt sejlende varemærke fra i år. Det er et joint venture mellem verdens største krydstogtkoncern, amerikanske Carnival Corporation, og kinesiske China State Shipbuilding Corporation. Det første nybyggede skib hos Adora Cruises debuterer i år med plads til cirka 5.000 gæster og skal sejle i Østasien.

Adora har også købt to krydstogtskibe, der tidligere sejlede for Costa Cruises, et af Carnivals i alt ni sejlende varemærker.

Alle kan tale fransk
En anden ny krydstogtaktør er franske CFC (Compagnie Française de Croisières), hvis første skib, Renaissance, er et 30 år gammelt skib – Holland Americas tidligere skib Maasdam – med plads til lige over 1.250 passagerer. CFC forventer første krydstogt til at afgå i midten af maj. Der skal blandt andet sejles krydstogter i Nordeuropa og Middelhavet.

CFC går efter et segment på det franske krydstogtmarked med efterspørgsel på premium-produkter. Og alle besætningsmedlemmer med kontakt til passagererne taler flydende fransk, oplyses det.

Et andet nyt krydstogtrederi, også med fransk base, der ligeledes debuterer i år med et ældre skib, er Exploris. Det første skib hedder Exploris One; det er bygget tilbage i 1989 og har plads til blot 132 passagerer. Skibet er købt fra Silversea Cruises, hvor det sejlede som Silver Explorer. Exploris forventer debut i december i år med fransk-talende krydstogter til Sydamerika og Antarktis.

Og også i år får Crystal Cruises sin tilbagekomst til krydstogtmarkedet, den tidligere ejer krakkede sidste år. Det sker med skibene Crystal Symphony og Crystal Serenity, bygget i henholdsvis 1995 og 2003 og med plads til 606 og 740 passagerer. Crystal Cruises blev efter sin konkurs købt sidste år af britiske A&K Travel Group, der fra juli i år genstarter varemærket med krydstogter i Middelhavet.

 

Relaterede artikler:

“MSC-fanatikere er virkelig interesseret i det nye skib”

Krydstogtrederi truer med kahyt-arrest og karantæne

”Jeg har savnet krydstogtbranchen helt vildt”