Passageren, der skjulte spionkamera på offentligt toilet, sejlede med krydstogtskibet Harmony of the Seas. Arkivpressefoto: Royal Caribbean International.

Krydstogtpassager opsatte spionkamera på toilet

150 krydstogtpassagerer, herunder 40 mindreårige, er tilsyneladende blevet optaget med spionkamera af medrejsende på et offentligt toilet tæt på poolområdet på kæmpekrydstogtskib.

Hændelsen med det skjulte spionkamera på krydstogtskibet Harmony of the Seas fra Royal Caribbean International skete i sidste måned. Harmony er et af verdens største krydstogtskibe med plads til cirka 5.500 passagerer med to i hver kahyt og næsten 6.800 når der er fuldt redt op i kahytterne. Hertil kommer en besætning på 2.300.

CNN skriver, at FBI på Puerto Rico har anholdt den formodede belurer og blandt andet sigtet ham for video-voyeurisme og ulovlig besiddelse af videoer med børn.

Manden havde opsat spionkameraet på et offentligt toilet på Royal Caribbean-skibet under et syv-dages krydstogt fra Miami ud i Caribien med afgang sidst i april. Her installerede passageren et Wi-Fi spionkameraet på et offentligt toilet ved skibets surfsimulator og en bar.

Efter nogle dages sejlads opdagede en anden passager kameraet og alarmerede skibets besætning. Sikkerhedsansvarlige fjernede kameraet, der indeholdt et Micro SD-kort med adskillige timers optagelser. På optagelserne kunne sikkerhedspersonalet se manden opsætte kameraet og herefter forbinde det til sin mobiltelefon.

Under omklædning
Videooptagelserne fra det beslaglagte kamera viste blandt andet skønsmæssigt 150 besøg på det offentlige toilet, enten for at bruge toilettet eller for eksempel klæde om til eller fra badetøj.

Manden blev stillet for en dommer og bagefter løsladt i sin hustrus varetægt med krav fra dommeren om, at han ikke må have uovervåget kontakt med mindreårige, herunder sine egne børn, at han ikke uovervåget må bruge internet ligesom han skulle aflevere sit pas.

Royal Caribbean oplyser, at man omgående efter afsløringen af kameraet og lokaliseringen af passageren kontaktede myndighederne i land, hvorfor FBI stod klar da skibet anløb næste havn, San Juan på den amerikanske caribiske besiddelse Puerto Rico.

Det vides endnu ikke, hvad manden vil blive anklaget for, skriver CNN. Men en konsekvens bliver formentlig at han får livstidsforbud mod at sejle med rederiet igen.

Royal Caribbean International er et af varemærkerne i verdens næststørste krydstogtrederi, koncernens andre varemærker er Celebrity Cruises, Silversea Cruises og TUI Cruises.

 

Relaterede artikler:

Sagsøger krydstogtrederi for forkert opbevaring af død gæst

Krydstogtrederi truer med kahyt-arrest og karantæne

Krydstogtrederi bandlyser kvinde efter farligt foto