Sådan kommer MSC Cruises’ egen private ø ved Bahamas, Ocean Cay MSC Marine Reserve, til at se ud når den er klar om et års tid. Illustration: MSC Cruises.

Krydstogtrederi får egen ø ved Bahamas

Italienske MSC Cruises håber næste år at åbne sin egen miljøvenlige private ø ved Bahamas, Ocean Cay MSC Marine Reserve.

MSC Cruises arbejder med at klargøre øen til dens nye fremtid. Senest er rederiet blevet færdig med at plante 75.000 træer, buske og palmer på øen – der hidtil har været brugt til at hente sand til andre projekter.

MSC har fjernet over 500 tons industri-affald, herunder metal, der er blevet efterladt fra sandgravningerne på øen. Der er også bortskaffet et halvt million tons sand og jord fra øen, hvor det er blevet erstattet af frisk jord og sand, oplyser rederiet.

Ocean Cay MSC Marine Reserve får blandt andet otte strande og lavvandede laguner, overfladen under vandet bliver genskabt ligesom der kommer miljøvenlige barer og restauranter samt indkvartering for de kommende cirka 140 medarbejdere på øen.

Det er MSC Cruises intention, at øen skal genskabes til sin naturlige oprindelighed og blandt andet være et blomstrende øko-system.

Går alt efter planen er øen med alle sine forbedringer over og under havoverfladen klar til at modtage de første gæster om et års tid, oplyser MSC Cruises, der forudser at besøg af dets krydstogtgæster på øen skal være et af højdepunkterne ved at sejle krydstogter med rederiet i Caribien.

”Visionen tager form”
Under et nyligt besøg på øen sagde MSC Cruises’ bestyrelsesformand, Pierfrancesco Vago: ”Det var en særlig oplevelse at besøge øen sammen med teamet der arbejder non-stop med dette fantastiske projekt og at se, hvordan vores vision begynder at tage form. Vores ø vil sætte nye standarder for private øer i Caribien.”

MSC-chefen glæder sig over, at meget af det tidligere marineliv omkring øen er begyndt at vende tilbage, efter rederiet har renset naturen for de tidligere brugeres efterladenskaber. Der er blandt andet atter hummere, trompetsnegle og rokker i vandene omkring øen.

MSC Cruises arbejder også med miljøeksperter om at få oprettet et maritimt laboratorium på Ocean Cay, der blandt andet skal undersøge hvordan der kan dyrkes koraller, der er mere modstandsdygtige overfor klimaforandringer.

Relaterede artikler:

Vil have færre krydstogturister

Bahamas stopper findeløn til krydstogtskibe

541 krydstogtskibe i danske havne i år