Bahamas stopper findeløn til krydstogtskibe

Regeringen på Bahamas vil ikke mere betale krydstogtrederier for at bringe passagerer til øgruppen – for få går nemlig i land. Bahamas medgiver dog, at man har problemer.

Bahamas har indstillet betalingen til krydstogtrederier baseret på, hvor mange passagerer de havde med til den caribiske østat.

Ganske vist kommer mange krydstogtskibe til Bahamas med hovedstaden Nassau, men mange af passagererne bliver ombord under opholdet.

”Vi har betalt incentives for de krydstogtpassagerer, der kom hertil, men vi betaler altså også for en masse passagerer, der ikke forlader skibet. Derfor har vi indstillet dette program,” siger Bahamas turistminister, Dionisio D’Aguilar, til flere medier.

Ifølge turistministeren har Bahamas brugt omkring 12 millioner dollars – knap 75 millioner kroner – om året på at få krydstogtpassagerer til østaten, uden at en acceptabel procentdel også gik i land og brugte penge på Bahamas.

Turistministeren er åben for et nyt system, men så skal det være som betaling for de passagerer, der rent faktisk går i land – ikke som bliver ombord.

”Krydstogtselskaberne er særdeles profitable og tjener masser af penge – så hvorfor skal vi betale dem for at bringe passagerer til vores havne for blot at konstatere, at nogle af passagererne bare bliver ombord på skibene,” siger ministeren og tilføjer:

”Vi skal være mere fokuseret og målrettet i kommende nye samarbejdsprogrammer overfor krydstogtrederierne.”

Bahamas mangler muligheder
Bahamas er en del af Caribien, verdens største krydstogtområde med 9,6 millioner forventede krydstogtpassagerer i år.

Turistminister Dionisio D’Aguilar medgiver, at det formentlig har holdt mange krydstogtpassagerer ombord på skibene, fordi der har været for få interessante udflugtsmuligheder på Bahamas.

“Vi har også selv behov for at kigge på, hvad vi tilbyder – herunder selve kundeoplevelserne i og omkring vores havne og skabe bedre rammer for små lokale virksomheder så de kan tjene et anstændigt udbytte,” siger ministeren.

Relaterede artikler:

Bill Clinton vil have mere hjælp til turisme i Caribien

På krydstogt med Oprah Winfrey

Dansk rejsebureau øger på Caribien