I sommersæsonen 2023 har Celebrity Cruises efter den netop offentliggjorte sejlplan syv af sine 14 krydstogtskibe i europæiske farvande, primært Middelhavet. PR-foto: Celebrity Cruises.

Krydstogtrederi sender halvdelen af flåden til Europa

Celebrity Cruises, det lidt finere produkt i Royal Caribbean Group, stationerer i 2023 syv af sine 14 krydstogtskibe i Europa. Der bliver en smule sejlads til København, men mest i Middelhavet.

Celebrity Cruises hører under Royal Caribbean Group med hovedkvarter i Miami. De andre familiemedlemmer i RCG er selve Royal Caribbean International, koncernens største målt i skibe og koncernens mainstream-produktet, Celebrity Cruises regnes som lidt finere og så er der highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises.

Nu har Celebrity Cruises netop søsat sit planlagte program for sommersæsonen 2023. Her stationerer Celebrity syv af sine 14 krydstogtskibe i Europa, navnlig med fokus på sejladser i Middelhavet.

Københavns Havn betænkes dog også, men det er med nogle få krydstogter, hvor der stoppes i København på typisk 12 dages krydstogter med start og slut i for eksempel Southampton. Krydstogtet har titlen “Skandinavien og Rusland.”

Et af disse sejles for eksempel i juni og juli 2023 af Celebrity Silhouette. Der sejles fra Southampton til København, videre til Stockholm, Helsinki, Skt. Petersborg, Tallinn i Estland, svenske Visby og derfra retur til Southampton.

Celebrity har også en del krydstogter til de norske fjorde, disse sejladser udgår typisk fra Amsterdam, men passerer ikke Københavns Havn.

Fra fire til 13 nætter ombord
I en pressemeddelelse skriver Celebrity Cruises, at rederiets planlagte krydstogter i Europa i sommersæsonen 2023 bliver af fire til 13 nætters varighed.

Men Celebritys hovedfokus i Europa i sommeren 2023 er Middelhavet, verdens næststørste krydstogtområde, kun overgået af Caribien.

Blandt andet lancerer Celebrity i 2023 en helt ny 10-nætters krydstogtrute til både Israel og Egypten samt andre havne i Middelhavet.

De syv Celebrity Cruises-skibe base, der i 2023 sendes til Europa, omfatter ifølge rederiet tre af dets nyeste flydende hoteller i Edge-serien: Celebrity Beyond (der først har sin jomfrutur i 2022), Celebrity Apex og Celebrity Edge. De øvrige skibe fra Celebrity, der efter den nuværende køreplan for sommersæsonen 2023 kommer til Europa, er Celebrity Constellation, Celebrity Infinity, Celebrity Reflection og Celebrity Silhouette.

Udover Middelhavet omfatter Celebritys krydstogter i 2023 også de britiske øer, Irland, Island og Portugal.

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser

Unikt verdenskrydstogt besøger fire danske havne

”Næste års danske krydstogtsæson ser fornuftig ud”

Redningsbåd ødelagde udsigten under krydstogt

Rykker verdens største krydstogtskib til Europa