Hurtigruten arbejder med planer om at få eget hotel i Nuuk, hvilket kan øge dets betjening af Grønland. Her er et af rederiets skibe, MS Fram, i grønlandske farvande. Pressefoto for Visit Greenland: Mads Pihl.

Krydstogtrederi vil have eget hotel i Grønland

Det norske rederi Hurtigruten har planer om eget hotel i Nuuk. Hotelplanerne hænger sammen med de igangværende anlæg af nye internationale grønlandske lufthavne, blandt andet ved Nuuk.

Grønland forventer sidst i 2024 at åbne udvidede, internationale lufthavne ved hovedstaden Nuuk og i Ilulissat.

Lufthavnene får blandt andet større terminaler og længere start- og landingsbane for at kunne tage imod direkte flyvninger med for eksempel udenlandske turister fra Europa og Nordamerika.

I dag skal fly fra blandt andet Danmark lande i Kangerlussuaq, hvorfra passagererne kommer videre ud i Grønland med mindre fly fra Air Greenland. Icelandair har op til fire direkte propelflyruter fra Island til Grønland, blandt andet til Nuuk.

Lufthavnsudvidelserne vil give Grønland flere turister, derfor er der brug for mere hotelkapacitet. I den forbindelse har det norske rederi Hurtigruten iværksat forarbejdet med at få opført sit eget hotel med omkring 150 værelser ved Nuuk. Prislappen bliver mindst 200 millioner kroner.

Hurtigruten, der i forvejen har en række krydstogter der besøger Grønland, vil gerne øge betjeningen af rejsemålet. Rederiets nuværende krydstogter til blandt andet Grønland starter og slutter i dag i Islands hovedstad, Reykjavik.

Højt på ønskelisten
Men fordi Hurtigruten gerne vil øge ved Grønland, vil rederiet også gerne have sit eget hotel i Nuuk.

Til hjemmesiden Travel Weekly siger Hurtigrutens talsperson, Anne Solsvik, i forbindelse med hotelplanen: ”Grønland er en vigtig destination for os og et rejsemål højt på ønskelisten hos et stigende antal gæster. Derfor vil vi gerne være involveret i de muligheder, udvidelsen af lufthavnen i Nuuk kan give. Det skal naturligvis ske på et bæredygtigt niveau og med hensyntagen det grønlandske miljø og samfund.”

Den grønlandske avis Sermitsiaq skriver, at Hurtigruten har reserveret et areal til hotellet direkte ned til kysten ved Nuuk med udsigt til nordlandet.

Hurtigruten oplyser til det grønlandske medie, at ”planerne om hotel og andre aktiviteter i Nuuk ligger fast. Nøjagtig hvornår vi sætter spaden i jorden, er for tidligt at sige, men vi arbejder videre og har en god dialog med de lokale myndigheder.”

100.000 årlige besøgende
Ifølge Visit Greenland har Grønland i snit 100.000 årlige udenlandske besøgende, herunder turister. 55.000 af disse flyver til Grønland, resten kommer med krydstogtskibe.

Udvidede muligheder for at sende flypassagerer til Nuuk og Ilulissat kan også betyde flere krydstogtgæster. Begge byer har havne det er nemmere at komme til end Kangerlussuaq; her skal skibene sejle over 100 kilometer gennem en fjord – for så at ligge for anker, fordi der ikke er plads til at de kan gå til kaj.

 

Relaterede artikler:

Borgmester ønsker grænse for krydstogtgæster

Grønland i overhalingsbanen hos stort rejsebureau

Ny bane i Nuuk Lufthavn tages i brug