Krydstogtsæson i København sætter også rekord med juleskibe

Queen Victoria.

Fornemste anløb bliver med Queen Victoria, som lægger til ved Langelinie med over 2.000 indkøbslystne englændere. – Passagererne giver fortsat gode karakterer til deres ophold i København på trods af opgravninger.

Netværket Cruise Copenhagen er ved at lægge sidste hånd på rapporten om årets krydstogtsæson i København og i Danmark i det hele taget.

”Der er fremgang næsten over hele linjen, og i København har vi sat rekord, og vi når endnu èn i december med hele syv anløb i julemåneden. Det er aldrig sket før. Størst er Queen Victoria fra Cunard Line med ankomst søndag 16. december,” siger chefen for passagertrafikken i Københavns Havn, Arnt Møller Pedersen.

”Totalen kommer dermed op på 376 anløb, og allerede nu har vi 360 anløb næste år, hvor vi også regner med at tage den nye kaj i Frihavnen i brug.”

”Hvordan har passagererne taget indtrykket af et København gravet op over hele byen?”

”Jeg tror faktisk, de har haft så travlt med at besøge Tivoli, Nyhavn og Strøget, at de næsten ikke har opdaget det. Uagtet at der er opgravninger i baghaven. Vi har fået vældig positiv respons fra rederierne og dermed også fra passagererne.”

”10 anløb med Pullmann-rederierne til Malmø i stedet for København næste sommer, er det ikke en uheldig udvikling?”

”Nu er vi faktisk Copenhagen-Malmø Port, og jeg synes det er godt, at der også kommer krydstogter til Sverige. Passagererne skal såmænd nok komme til København over broen alligevel. Det, der har lokket anløbene til Malmø, er, i følge rederiet, at de foretrækker at lande med deres charterfly i Sturup Lufthavn i stedet for i København. Uden at de har givet nogen nærmere begrundelse, blot at det er en mindre lufthavn med en smidig afvikling,” slutter Arnt Møller Pedersen.