CocoCay. (Foto: Celebrity Cruises | PR)

Krydstogtselskab tilføjer ny privat ø i Caribien

Til næste år højner Celebrity Cruises sit fokus på Caribien, da kunderne har efterspurgt flere sommersejladser i området. Derfor øger rederiet antallet af krydstogter og gør anløb på en ny ø.

Til sommer næste år intensiverer Celebrity Cruises sine aktiviteter i Caribien, da antallet af sejladser er blevet fordoblet, ligesom krydstogtrederiet derudover også føjer en ny ø til listen over destinationer, hvor der gøres anløb i 2024.

Sejladserne vil foregå ombord på de to krydstogtskibe Celebrity Beyond og Celebrity Reflection, som henholdsvis er af skibsklasserne Edge- og Solstice. De vil sejle krydstogter i området af varierende varighed med henblik på at kunne tilbyde et produkt til gæster, der har forskellige ønsker til antallet af dage på havet.

Celebrity Beyond vil sejle krydstogter, der varer i seks til otte nætter med afgang fra Fort Lauderdale i Florida, hvorimod Celebrity Reflection vil afvikle et trafikprogram med ugentlige afgange og sejladser af mellem tre og fire nætters varighed, der er tiltænkt som et delelement i en længere rejse i USA, oplyser rederiet.

Begge gør anløb på CocoCay
Sommertogterne med Celebrity Beyond vil gå til blandt andet Grand Cayman, Bahamas, Mexico samt De Hollandske Antiller Aruba, Bonaire og Curacao, mens Celebrity Reflection gør anløb i Key West og Bimini.

Fælles for dem begge er dog den nye ø-destination CocoCay i Bahamas. Øen ligger omkring 90 kilometer nord for Nassau, der er hovedstad i Bahamas. Celebrity Cruises fremhæver selv de hvide sandstrande, Bahamas’ største ferskvandspool samt Nordamerikas højeste vandrutsjebane som nogle af de oplevelser, CocoCay gemmer på.

Øen er privat, da brugsretten siden 1988 har været i hænderne på Royal Caribbean Group via en leasing-aftale.

Selskabet er en af verdens største krydstogtkoncerner. Det ejer Celebrity Cruises og derudover har man mainstream-produktet Royal Caribbean International og highend-rederiet Silversea Cruises samt et ejerskab på 50 procent af både TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises i porteføljen .

Reagerer på efterspørgsel
Ifølge Laura Hodges Bethge, der er koncernchef hos Celebrity Cruises, er baggrunden for, at rederiet nu øger besejlingen af Caribien i løbet af sommertrafikprogrammet en stigende interesse fra selskabets kunder.

”Vores gæster har gennem længere tid efterspurgt flere muligheder for at besøge Caribien året rundt samt udtrykt ønske om at opleve en privat ødestination. Med det nye sommerprogram, kan gæster næste år gå ombord på et skib i Edge-serien på alle vores topdestinationer – og samtidig opleve en ny destination som CocoCay.”

Senere i år får krydstogtrederiets nyeste skib debut. Det drejer sig om Celebrity Ascent, der bliver det seneste skib i Edge-klassen. Det har kostet omkring seks milliarder kroner at bygge, får omkring 1.650 kahytter og plads til op mod 4.000 passagerer, når alle sovepladser tages i brug. Det ventes at være klar i slutningen af året.


Relaterede artikler:

Krydstogtrederi på vej med næste store skib

Sagsøger krydstogtrederi for opbevaring af død gæst

Dansker får topjob hos krydstogtgigant