Krydstogtskibet Balmoral i Aarhus Havn i lørdags – skibet er opkaldt efter det skotske slot, der ejes af den britiske kongefamilie. Foto: VisitAarhus.

Krydstogtskib til Aarhus med kort varsel

Kraftig blæst ved den norske kyst betød i lørdags, at krydstogtskib med 1.400 passagerer i stedet lagde til kaj i Aarhus – med lidt over 12 timers varsel. Aarhus har i år 32 anløb af krydstogtskibe.

Kaffereklamen om, hvad man byder uventede gæster, fik i lørdags ny aktualitet i Aarhus.

Det britiske krydstogtskib Balmoral skulle samme dag have besøgt Arendal på den norske sydøst-kyst – men kraftig blæst gjorde, at skibet ikke kunne komme til kaj.

Det kunne skibet og rederiet konstatere om fredagen – så rederiet kontaktede Aarhus Havn for at høre, om skibet i stedet kunne komme til Aarhus.

”Rederiet ringede fredag eftermiddag for at spørge, om vi havde plads. Det havde vi – så lidt over 12 timer senere lå skibet i Aarhus Havn. Det er meget sjældent, at vi med så kort varsel får et ekstra krydstogtanløb,” siger krydstogtansvarlig i Aarhus Havn, Morten Kusk, til STANDBY.dk og tilføjer:

”Balmoral har faktisk en gang før været her i Aarhus af samme årsag – som følge af dårligt vejr i den havn, skibet ellers skulle have besøgt. Så at vi igen kunne hjælpe er en god case.”

Historien med det uventede krydstogtbesøg i Aarhus kom frem via opslag i weekenden på Linkedin-siden hos Pia Lange Christensen, administrerende direktør for VisitAarhus.

Det har ikke været muligt for STANDBY.dk at få yderligere kommentarer, men i Linkedin-opslaget glæder Pia Lange Christensen sig over, at aktørerne indenfor krydstogthåndteringen i Aarhus har ”et krydstogt-setup, som rederier og gæster altid har top of mind.”

“Hvad byder man 1.400 uventede gæster? En skøn solskinsdag i #Aarhus! Det engelske krydstogtsskib Balmoral kunne ikke lægge til i Arendal i Norge på grund af blæst. Så nu er de med kort varsel havnet i Aarhus. Et ret godt bytte! VisitAarhus er selvfølgelig klar på kajen med inspiration til attraktioner, shopping og madoplevelser,” skrev turistdirektøren.

68.000 krydstogtgæster i Aarhus
Ifølge VisitAarhus’ hjemmeside får Aarhus i år besøg af 32 krydstogtskibe med i alt 67.760 passagerer – hertil kommer skibenes knap 23.000 besætningsmedlemmer.

Krydstogtperioden i Aarhus er typisk fra april til oktober. Sidste år kom krydstogtgæsterne i Aarhus fra 112 af verdens 195 lande, oplyser VisitAarhus’ hjemmeside.

Her står der også: ”Når krydstogtgæsterne ankommer til Aarhus får de en helt særlig velkomst. Et team af frivillige med stor kærlighed til byen står klar til at tage imod gæsterne og dele ud af deres passion for Aarhus. Den autencitet og troværdighed, de frivillige møder gæsterne med, er med til at skabe en helt særlig stemning for gæsterne. Gæsterne føler sig ganske enkelt velkomne her.”

Når et krydstogtsskib gæster Aarhus, har gæsterne typisk syv til ti timer til at opleve Aarhus. Mange af krydstogtgæsterne er forberedte og ved på forhånd hvad de vil se. Blandt de absolut største hits er Hop On Hop Off bussen, Den Gamle By, ARoS, Moesgaard Museum og Vikingemuseet, der ligger lige ved siden af en populær attraktion, nemlig Aarhus Domkirke.

Udflugter fra Aarhus giver krydstogtgæsterne mulighed for eksempelvis at besøge Silkeborg og Ebeltoft med stop ved forskellige seværdigheder som Himmelbjerget og herregården Gl. Estrup, oplyser VisitAarhus.

Relaterede artikler:

Danmark tiltrækker stadig flere krydstogtskibe

Aarhus på CNN-liste over Europas oversete storbyer

VisitAarhus bliver næststørste destinationsselskab