Queen Elizabeth fra Cunard-rederiet bliver et af de krydstogtskibe, der forventes i de britiske farvande til sommer, formentlig kun med britiske passagerer. Arkivfoto fra Wikipedia: Meester Proper.

Krydstogtskibe i kø for at sejle ved Storbritannien

Storbritannien håber fra maj at åbne for indenrigsrejser. Det vil også gøre det muligt at sejle med britiske krydstogtpassagerer. Nogle rederier tillader dog kun færdigvaccinerede gæster.

Krydstogtrederierne har forhøjet fokus på sejladser mellem britiske havne i England, Nordirland, Skotland og Wales, der tilsammen udgør Storbritannien. Baggrunden er, at briterne er så langt fremme med sit vaccinationsprogram, at der igen kan åbnes for rejser internt i Storbritannien. Også grønt for rejser til og fra Storbritannien er på vej.

Hjemmesiden Cruiseindustrynews.com har samlet de foreløbige meldinger fra krydstogtrederierne om, hvilke sejladser indenfor Storbritannien, der kan være på vej fra tidligst maj og de kommende måneder.

Det vides endnu ikke, hvor mange passagerer, skibene må have. Om de må sejle med fuld kapacitet eller for eksempel kun med 50 procent af, hvad de normalt har plads til.

“Staycation voyages”
Cunard Line har sit skib Queen Elizabeth klar ”til sommer.” Skibet, der har plads til lige over 2.000 passagerer, får Southampton som hjemmehavn. Rederiet har endnu ikke oplyst noget om ruter eller længden på disse, kun at man vil tilbyde ”staycation voyages” i britiske farvande.

Fred. Olsen Cruise Lines indsætter fra 5. juli skibet Borealis med kapacitet til 1.300 passagerer med base i Beatles-byen Liverpool. Krydstogterne vil også besøge både øgrupperne Shetland og Orkney samt øgruppen Isles of Scilly sydvest for Englands vestligste hjørne, Cornwall.

Fred. Olsen har i alt planlagt 11 sejladser i britiske farvande denne sommer. Rederiet vil også bruge skibet Bolette, der kan tage næsten 1.400 gæster og som står til at sejle fra 16. august med Dover som hjemmehavn. Der er endnu ingen melding om, hvorvidt passagererne hos Fred. Olsen skal være færdigvaccineret.

MSC Cruises har også planer om sejladser i britiske farvande til sommer, den foreløbige startdato er den 20. maj. Men har endnu ikke oplyst, hvilket skib, rederiet vil indsætte fra den udpegede hjemmehavn, Southampton. Der er kun oplyst, at der bliver tale om krydstogter med syv overnatninger til ”UK’s favorite destinations” – i øvrigt uden vaccinationskrav for de kun-britiske passagerer.

Alle skal være færdigvaccineret
P&O Cruises har afsat skibet Britannia med plads til over 3.600 passagerer. Skibet skal have hjemmehavn i Southampton og første sejlads er ifølge de nuværende meldinger den 27. juni. Rederiet vil kræve, at alle passagerer er færdigvaccineret.

Det samme vil være tilfældet for et andet af rederiets skibe, Iona, der ligeledes får hjemmehavn i Southampton og som fra 7. august også skal sejle langs de britiske kyster med færdigvaccinerede passagerer.

Princess Cruises vil sejle britiske krydstogter med to skibe. Regal Princess med plads til 3.600 passagerer og hjemmebase i Southampton skal fra 31. juli sejle krydstogter med stop i blandt andet Liverpool, nordirske Belfast og skotske Greenock.

Et andet af rederiets skibe, Sky Princess, står til at begynde sine krydstogter fra 30. august med start og slut i Southampton for de 3.600 passagerer. Også her bliver der stop i Liverpool, Belfast og Greenock. Alle passagerer bliver efter planen færdigvaccinerede briter.

Viking Cruises er klar med nybygningen Viking Venus, der tager under 1.000 passagerer og som efter planen skal sejle ud af Portsmouth på den sydengelske kyst fra tidligst 22. maj på én uge lange krydstogter uden krav om at passagererne er færdigvaccineret. Også disse krydstogter, som der er planlagt mindst tre af, bliver kun for britiske passagerer.

Relaterede artikler:

Vil åbne for turister fra midten af maj

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år

Turistråd klar til at trykke på marketingknappen