Fra i bedste fald slutningen af maj begynder Storbritannien at genåbne sine grænser – både så briterne kan rejse ud, men også så udenlandske turister atter kan komme på besøg. Arkivpressefoto fra London Heathrow Airport.

Turistråd klar til at trykke på marketingknappen

Alle nationale turistråd får travlt med at tiltrække turister, når rejserestriktionerne lempes. Det gælder også VisitBritain. ”Efterspørgslen vil overstige udbuddet,” hævder topchef i turistrådet.

Storbritannien er et af de få europæiske lande, der den seneste tid har givet indikation af, hvornår de britiske grænser i bedste fald genåbner. Tidligst sidst i maj, blandt andet fordi Storbritannien er langt fremme med at færdigvaccinere sin befolkning.

Fordi Storbritannien har en mulig konkret tidsramme at sætte på, hvornår grænserne muligvis genåbner, har det også øget interessen for udenlandske turister for at vende tilbage til London og resten af Storbritannien (England, Nordirland, Skotland og Wales).

”Og efterspørgslen efter flybilletter, overnatningssteder og så videre kan overstige udbuddet, når der igen åbnes for internationale turister. Hvad vi ved, baseret på hårde data, er, at der er et opsparet behov for igen at komme ud og rejse,” sagde Gavin Landry, VisitBritains markedschef for det vigtige nordamerikanske marked onsdag, ved en online-briefing for Travel Leaders Network i USA. Det skriver TravelWeekly.com

40 procent vil “helt sikkert” rejse til udlandet
Ifølge nye markedsundersøgelser fra VisitBritain har 70 procent af potentielle udenlandske turister fra Storbritanniens primære markeder et ønske om, hvis det er muligt, allerede at rejse til udlandet i løbet af i år.

Af disse 70 procent, vil 40 procent ”helt sikkert” rejse til udlandet, hvis det er muligt – men to ud af tre i gruppen, der ”helt sikkert” vil rejse, har endnu ikke bestemt deres rejsemål, viser i hvert fald tallene fra VisitBritain.

”Dette vil være en stor mulighed for Storbritannien,” sagde Gavin Landry og tilføjede, at VisitBritain og en række væsentlige samarbejdspartnere er klar til at trykke på knappen for en stor marketingkampagne på alle sine primære markeder.

Kampagnen skal give inspiration til at rejse til Storbritannien og have information om, at Storbritannien med sine mange færdigvaccinerede borgere er et sikkert rejseland med åbne attraktioner, efter restriktionerne er væk. Men der vil i starten stadig være krav om for eksempel social distance, sagde VisitBritain-chefen i Nordamerika.

Relaterede artikler:

Dato for genåbning gav boom i britisk rejsebranche

Cypern åbner grænser for danskere med negativ test

Udenrigsminister signalerer mulig åbning for rejser