Krydstogtskibe svigter Egypten

msc_armonia_11CRUISE: Urolighederne i Egypten har taget en sådan karakter, at der allerede nu sker aflysninger af hele serier med anløb til vinter. MSC trækker sit skib til Kanarieøerne, selv om salget til vinterafgangene var i fuld gang.

Mens det danske Udenrigsministerium indtil videre kun fraråder rejser til Cairo og bestemte områder i Egypten, går visse rejsearrangører i USA anderledes hårdt til værks. Er der noget, der kan skræmme en amerikansk rejsearrangør, er det forhold som pt. finder sted i Egypten. Og desværre for landet er der også en langtidseffekt.

Nogle krydstogtskibe – med langt flest amerikanske passagerer – har allerede annulleret en del af deres vinterprogram til egyptiske havne. Eksklusive Silversea var først til at melde fra, senere kom bl.a. Holland-America Line.

I den forløben uge tog italienske MSC Cruise en håndfast beslutning og rykker MSC Armonia, som hele vinteren skulle have sejlet Det Røde Hav-program, til ny base i Las Palmas.

Salget var i fuld gang, også hos de mange danske agenter, men rederiet mener åbenbart, at det vil blive vanskeligt at sælge krydstogter til området i den kommende vinter.

Nu venter krydstogtbranchen spændt – først og fremmest på udviklingen naturligvis – men derefter på, hvilken effekt det vil få til efteråret, når en del af skibene skal til Dubai og Orienten gennem Det røde Hav, ofte med et par stop i Egypten og den obligatoriske ture til Luxor.

Den nærmeste måned skal betyde et stop for politiske uroligheder og voldshandlinger, hvis ikke der skal ske flere drastiske aflysninger for turismen til Egypten. Lige netop nu ser det ikke for godt ud.