Kursnedgang for Mols-Linien

Trods markant faldende aktiekurser og stigende oliepriser har rederiet Mols-Linien hidtil i både 2007 og 2008 oplevet en overraskende stigning i aktien. I 2007 steg aktien 97 procent og første halvår 2008 røg den yderligere 16 procent i vejret til en foreløbig topkurs på 220. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

 

 

En tilsyneladende harmløs meddelelse fra selskabet fik i går Mols-Linien aktien til at falde med 8,5 procent. Et fald på omkring 200 mio. kr. i børsværdi.

 

Meddelelsen i går var en oplysning om, at Mols-Linien havde angivet forkerte nøgletal i det halvårsregnskab, som blev udsendt for en uge siden. Aktiemarkedet har dog undret sig over, at der skulle gå en hel uge før Mols-Linien fik opdaget og korrigeret fejlen.

 

 

Der synes at være en ivrig køber til de faldende aktier, som via Amagerbanken køber de aktier, som sættes til salg i Mols-Linien. Amagerbanken var således køber til over 90 procent af de aktier, der blev omsat i går.

 

 

På aktiemarkedet spekuleres der i ivrigt i, hvem køberen til de udbudte aktier er. Mols-Linien har en uensartet aktionærkreds, som ikke har de samme interesser. Største aktionær er rederiet Clipper-gruppen med 30 procent, som har interesse i at overtage Mols-Linien, men ikke til den nuværende høje kurs. En anden aktionærgruppe udgøres af privatpersoner, som har interesse i at holde aktiekursen på MolsLinien så høj som mulig.

 

Mols-Linien måtte i sidste uge fremlægge et halvårsregnskab med et underskud på 35 mio. kr. og forventer ligeledes underskud for hele året. Børsværdien i Mols-Linien er 2,6 mia. kr. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.