Sådan bliver facaden på det kommende Som Dona Women Only-hotel, der åbner næste forår på Mallorca. Foto: Som Hotels.

Kvinder får eget hotel i Spanien

Til foråret åbner det første hotel kun for kvinder i Spanien. Da Danmarks største hotel prøvede at have etage kun for kvinder var det i strid med ligestillingsloven, lød kendelse fra Østre Landsret.

4-stjernede Som Dona Women Only hedder hotellet med 39 værelser, der til foråret åbner i byen Porto Cristo på det vestlige Mallorca. Og hotellet fra den spanske Som Hotels-kæde har kun adgang for kvinder fra 18 år og opefter.

Klik for stort format. De 39 værelser på Som Dona Women Only-hotellet på Mallorca bliver i hvide og lyserøde farver. Foto: Som Hotels.

Ideen til det rene kvindehotel, siger Som Hotels koncernchef, Joan Enric Capellá, ifølge hjemmesiden Inews.com, er at kæden ser stadig mere business fra kvinder – og at kvinder blandt hotelkædens gæster i undersøgelser syntes godt om ideen med konceptet, hvor kun kvinder har adgang til hotellet.

”Kvinde-hotellet får så mange kvindelige medarbejdere som muligt – samtidig med vi dog overholder Spaniens love om ligestilling,” siger Joan Enric Capellá og tilføjer: ”et af vores mål med dette projekt er også at vise, at kvinder sagtens kan udføre jobs, der normalt er forbeholdt mænd.”

Facaderne på det tre etager høje Som Dona Women Only er holdt i hvide farver; på området er der palmer, solstole, svømmebassin, et wellness område og restaurant med fokus på sund mad. De 39 værelser er holdt i hvide og lyserøde farver

Mere sikkerhed for kvinder
Kvinder, der rejser alene eller sammen med en gruppe veninder, er et stigende vækst-område – og det nye hotel på Mallorca vil have ekstra opmærksomhed omkring sikkerhed for enlige kvinder på rejse.

Klik for stort format. Som Dona Women Only-hotellet på Mallorca får for eksempel et wellness område. Foto: Som Hotels.

”Mange kvinder føler sig bedre tilpas i et miljø udelukkende for kvinder – og det er ikke unormalt for hoteller at have etager forbeholdt kvinder, hvad enten de er ferierejsende eller rejser med deres arbejde,” siger hotelanmelder Annie Bennet til Inews.com

Dansk hotel måtte ikke have kvinde-etage
Artiklen om Som Dona Women Only på Mallorca nævner også forsøget på Danmarks største hotel, AC Hotel Bella Sky, med at have en ren kvindeetage. 20 af dets 812 hotelværelser var nemlig forbeholdt kvinder.

Men det var i strid med ligestillingsloven, mente Ligebehandlingsnævnet og blev ved kendelse i byretten bakket op i 2012, det samme gjorde Østre Landsret i 2014, hvortil sagen var blevet anket.

Hotellet Bella Sky fik i 2008 en såkaldt kvindeetage, hvortil mænd ikke havde adgang. Kvinder kunne bo på særligt indrettede værelser, der blandt andet havde en række sikkerhedshensyn og særlig indretning for kvinder.

”Vi lavede etagen med henblik på forretningskvinder, som måske bare gerne vil være sikre på, at kunne være i fred,” sagde Allan Agerholm, koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, der blandt andet omfatter Hotel Bella Sky.

Relaterede artikler:

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

Thomas Cook-piloter i pink støtter brysterne

For få kvinder på topposter i flyselskaber