Pressefoto: Thomas Cook Airlines.

Thomas Cook-piloter i pink støtter brysterne

Gennem oktober har de omkring 2.000 piloter i Thomas Cook Airlines samt flyselskabets kabinepersonale synligt fokus på kampen mod brystkræft, der rammer en ud af otte kvinder.

Kampagnen kaldes FlyPink og en af Thomas Cook Airlines’ kaptajner tog for tre år siden initiativ til at få Thomas Cook med i kampagnen – som første flyselskab i Europa.

Klik for stort format. De over 2.000 piloter i flyselskaberne i Thomas Cook Airlines har her i oktober lyserøde striber på skuldrene for at vise støtte til kampen mod brystkræft. Her er flyselskabet i Københavns Lufthavn. Pressefoto: Thomas Cook Airlines.

Gennem oktober – international brystkræft måned – har alene de 2.000 piloter i Thomas Cook Airlines’ flyselskaber, hvoraf Thomas Cook Airlines Scandinavia med hovedbase i Københavns Lufthavn er det største, fokus på at støtte kampen mod brystkræft.

I stedet for at have gyldne striber på skuldrene flyves der i oktober med lyserøde, pink, striber, der i denne sammenhæng symboliserer kampen mod den frygtede brystkræft ligesom initiativet skal være med til at hjælpe med at indsamle penge til kampen mod kræft.

Derfor vil de flyvende medarbejdere i Thomas Cook Airlines have pink striber, tørklæder eller slips gennem oktober – selv flyene har fået pink sløjfe dekoreret på ydersiden og flere steder i interiøret.

Cabin Chief hos Thomas Cook Airlines Gitte Bredal er en af de mange, der med stolthed flyver med de pinke farver.

“Jeg fik min kræftdiagnose og skulle flyve et par dage efter. Det var svært, men da flyets kaptajn stod i døren til cockpittet med de pink striber på skulderen var jeg ved at græde af glæde over at se dem. Han anede jo på det tidspunkt intet om min sygdom,” siger Gitte Bredal, der havde brystkræft.

Fly Pink-kampagnen stammer fra Australien og initiativet til at få Fly Pink kampagnen til Skandinavien er taget af ildsjæle blandt flyvende medarbejdere i Thomas Cook Airlines med ønske om at støtte og øge opmærksomhed om sygdommen, der rammer en ud af otte kvinder, oplyser Thomas Cook Airlines i en pressemeddelelse.

Opbakning fra ledelsen
Ledelsen i Thomas Cook Airlines Scandinavia støtter pink indslag i oktober. ”Det er et meget stærkt initiativ og jeg er stolt af piloter, kabinepersonale og alle medarbejdere der tager aktivt del i kampagnen og er med til at donere penge til at skabe mere opmærksomhed og yderligere forskning i en sygdom, der rammer alt for mange,” siger Per Knudsen, koncernchef for Thomas Cook Airlines Scandinavia

I Norden er Thomas Cook Airlines Scandinavia sammen med charterrejsebureauerne Spies i Danmark, Ving i Norge og Sverige samt Tjäreborg i Finland blandt medlemmerne af den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe.

Selve Thomas Cook Group er noteret på Børsen i London og koncernen har samlet 22.000 medarbejdere, alene Thomas Cook Group Airlines tæller udover Thomas Cook Airlines Scandinavia også Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien; i alt har selskaberne 90 fly.

Relaterede artikler:

Dansker til tops hos Thomas Cook

Bornholmsk kok har Spies’ bedste flymad

Stort flyselskab lander ny pressechef

Spies tilbage til Albanien