ATPI Group beskæftiger sig blandt andet med sømandsrejser. (Foto: ATPI Group | PR)

Fremgang efter køb af Mærsk-rejsebureau

Sidste år endte med et positivt driftsresultat i millionklassen for ATPI Group, der blandt andet udvidede porteføljen med en virksomhed, der tidligere var ejet af A.P. Møller-Mærsk.

Økonomisk set har det været et godt år ATPI Group og de selskaber som virksomheden enten ejer helt eller delvist. Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab for det forgange år, hvor ATPI Group endte med et positivt driftsresultat.

Virksomheden, der i Danmark er repræsenteret med en afdeling i Havnegade i København, er blandt andet beskæftiget inden for sømandsrejser. Det vil sige, at den får det logistiske puslespil til at gå op, når besætningen på eksempelvis et stort containerskib afmønstrer og skal retur til deres respektive hjemlande.

Selskabets forretning har ikke været nær lige så påvirket af COVID-19-pandemien, som andre virksomheder i rejsebranchen, lyder det. Det har betydet, at ATPI Group landede et positivt driftsresultat på 17,5 millioner britiske pund, hvilket svarer til 153,4 millioner kroner.

Øgede rentabiliteten
ATPI Group oplyser, at resultatet repræsenterer en stigning på 60 procent i forhold til den samme periode sidste år. Det skyldes blandt andet, at rejserne ved besætningsskifte er erhvervsrelaterede, og derfor ikke har været underlagt helt de samme restriktioner som ferierejser.

Koncernchef Ian Sinderson fra ATPI Group glæder sig over regnskabet. Han påpeger, at selskabet igen nærmer sig niveauet fra 2019, som var sidste normale år inden pandemien. Derudover tilføjer han, at det sidste år lykkedes virksomheden at øge rentabiliteten hver måned.

”På trods af de begrænsninger og rejserestriktioner, der var gældende i en del af 2021, har vi stadigvæk opnået et fantastisk resultat med fortsat vækst. Vi har sørget for at holde tempoet ved lige i vores investeringer såvel som ved nye tiltag, og så har vi haft et stift fokus på det, der betyder noget. Nemlig at bruge vores ekspertise til at levere god service til kunderne.”

Opkøbte Mærsk-bureau
I løbet af det forgange regnskabsår fortog ATPI Group ligeledes flere strategiske investeringer, der skal bidrage til forretningen. Et af disse opkøb var rejsebureauet ved navn Hamburg Süd Reiseagentur, som skiftede ejerskab sidste forår.

Det er et af Hamborgs største rejsebureauer og en af verdens største aktører indenfor netop sømandsrejser. Derudover beskæftiger det sig blandt andet med business travel management, krydstogtrejser samt rejser til og fra fragtskibe.

Opkøbet var særligt interessant set med danske øjne, da det tidligere var A.P. Møller-Mærsk, som ejede det tyske rejsebureau. Den hæderkronede danske virksomhed besluttede dog at sælge det fra, da man ville fokusere på kerneforretningen med containertransport og logistik, lød det på daværende tidspunkt.

I tillæg hertil har ATPI Group blandt andet også investeret i teknologivirksomheden Greywing fra Singapore samt udvidet netværket af samarbejdspartnere i både Europa, Asien, Afrika, Mellemøsten samt Sydamerika.

Relaterede artikler:

A.P. Møller sælger rejsebureau

Erhvervsbureau bliver stærkere på marine-rejser

Containerskibe sejler med turister