Lavprismarkedet i forandring

Lavprisflyselskaberne er på ’World Low Cost Airlines Congress’ i London og signalerne er tydelige: Ligesom resten af flybranchen, kan lavprissegmentet ikke klare sig uden at tilbyde merværdi og større netværk til kunderne.

Allerede på konferensens første dag blev det klart at USAs største lavprisflyselskab, Southwest Airlines overtager konkurrenten AirTran Holdings for 1,4 milliarder dollar. Denne fusion bliver ikke den sidste, mener branchen selv.

”Der er mange spekulationer, men det er vanskeligt at sige hvad der vil ske. Det handler ikke bare om hvad man kan gøre for at skære omkostninger, men også om hvordan, man kan skaffe sig øgede indtægter”, siger airBaltics topchef Bertolt Martin Flick til Dagens Næringsliv.

”Hvis vi ikke ændrer os – så dør vi. Vi må hele tiden have fokus på at holde omkostningerne nede. De traditionelle flyselskaber ændrer sig for at kunne slå lavprisselskaberne, dermed må vi ændre os endnu mere for at overleve”, siger Air Arabia topchef Adel Abdulla Ali i et indlæg på konferensen.

Bob Jordan, som er chef for strategi og planlægning hos Southwest Airlines, er enig:
”Kunderne forventer mere, og det vil blive sværere at imødekomme forventningerne. Vi må levere det, folk vil have til en pris de er villige til at betale, og så må omkostningsniveauet sænkes”, siger han.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.